Två poäng för damlaget!

Villadamerna segrade efter lysande försvarsinsatser

Villa Lidköping BK:s damlag fortsätter sin framgångsrika säsong. Lördagens hemmamatch innebar en ny seger, nu mot Sunvära SK, där resultatet skrevs till 4-0 (1-0).

Det var en gedigen försvarsinsats som bärgade segern där nu kan konstateras att Villatjejerna efter fem spelade matcher endast släppt in fem mål. En bidragande orsak är förstås målvaktsspelet och Felicia Kall i målet stod för flera fina räddningar. Framför sig hade hon också ett stabilt försvar där Wilma Lans, Ellen Johansson och Frida Wiklund hade framträdande roller.

Inledningsvis jobbade Sunvära högt upp i banan och spelet böljade fram och tillbaka. Framåt kändes det lite som i förra 0-0-matchen mot Kungälv. Det var därför förlösande när Agnes Ögren, efter fint inspel av Jenny Karlsson, kunde spräcka nollan och sätta dagens första mål.

– Målet gjorde att vi fick ordning på vårt anfallsspel och blev säkrare i offensiven. Det kändes faktiskt redan då ganska tryggt inför fortsättningen av matchen, säger tränare Jan Fredriksson.

Efter paus blev det dock fortsatt mycket spel på mittplanen och flera goda målchanser stoppades av ett kämpande Sunvära. Det dröjde sedan till 84:e minuten innan Agnes Ögren åter lyckades sätta bollen i mål. Tredje målet kom efter ett friläge för Julia Wallgren och Agnes Ögren var återigen framme alldeles i slutminuten för att sätta in nådestöten och göra sitt tredje och lagets fjärde mål.

Utvecklingen av Villas damlag är enorm, där det finns laganda, spelglädje och stora tekniska framgångar. Att sen tjejerna är både snabba och säkra i sitt skridskoåkande är något som borgar gott för framtiden.
Tabellen haltar svårt och Villa är enda lag som spelat fem matcher. Det betyder att laget leder serien där tabelltvåan Skirö AIK har två matcher mindre spelade. Nästa Villamatch äger rum mot tabelljumbon AIK BF och spelas nästa lördag i Bergshamra i Stockholm.

Målskyttar Villa Lidköping: Agnes Ögren 3, Julia Wallgren.
 


 

Annika Andersson
Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 
Dela artikeln