Damlaget besegrade AIK på bortaplan!

Villas damer fortsätter vinna!

Ännu en seger för Villa Lidköpings damer hämtades hem i lördagens bortamatch mot AIK Bandy. 1-3 (0-3) slutade matchen där Villa bärgade segern genom tre snabba mål i mitten av den första halvleken. Det betyder att de unga Lidköpingstjejerna kan fortsätta seriespelet utan en enda förlust.

Villa startade matchen fint med tålamod i anfallsspelet och med ett stabilt försvarsspel. Efter 20 minuter satte Sara Svensson, assisterad av Patricia Rudell, den första bollen i mål. Sen skedde det snabbt när Jenny Karlsson gjorde 2-0 en minut senare. Efter ytterligare en minut var det Agnes Ögrens tur att med assist av Jenny Karlsson göra Villas tredje mål.

– Vi fortsatte bevaka vår ledning och höll bra i defensiven men det ville inte riktigt bli någon mer fart på spelet, kommenterar tränare Jan Fredriksson efter matchen, som kunde konstatera att hans lag föll in i AIK:s tempo men trots det kom till några bra lägen.

Villa kom till spel med endast 13 spelare då några av de yngre tjejerna fanns på utvecklingsläger. Det handlar där om F17-laget som har fått med Malin Kall och Maja Hellqvist i bruttotruppen.

– Vi har några tjejer födda 02 och 01 som kanske efter denna utvecklingshelg också kan kvalificera sig för landslagsgänget, säger Jan Fredriksson.

Nu blir det julvila för damlaget som är tillbaka på banan med en bortamatch mot Sunvära den 7 januari.

Efter sex spelade matcher leder Villa Lidköping serien men har två matcher mer spelade än tvåan Skirö AIK. Imponerade är Villas resultat så här långt med endast sex insläppta mål på de sex spelade matcherna.

Villas målgörare: Sara Svensson, Jenny Karlsson och Agnes Ögren.

 


Annika Andersson
Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se
 

Dela artikeln