Villa Lidköpings damlag firades!

Vinst för Villadamerna i hyllningsmatchen!

Bubbel i glasen och guldhattar på huvudet. Så firade Villa Lidköping BK sina seriesegrande damer efter matchen mot Mölndals BK på söndagskvällen. Tjejerna gjorde också vad de lovat – fortsatte trots seriesegern mot målsättningen att inte förlora en enda match i serien. 3-1 blev slutresultatet denna den sista hemmamatchen för säsongen, en match då seriesegern för flera veckor sedan var avklarad.

"Simply the best" med Tina Turner hördes över Sparbanken Lidköping Arena när slutsignalen ljöd och Villas styrelse klev fram för att hylla tjejerna som gått obesegrade genom Allsvenskan södra. Föreningens ordförande Rogher Selmosson utbringade ett leve för laget och styrelseledamöterna &ououml;verlämnade guldhattar och bubbelvatten. Lagbilder togs och tjejerna visade prov på hur det brukar låta i omklädningsrummet efter segermatcherna, något som hörts vid tolv tidigare tillfällen denna säsong.

Matchen blev kanske inte en av Villadamernas bästa eftersom bortalaget Mölndal inledde målfabrikationen. Bortalagets målvakt Anna Malm hade det jobbigt och fick göra sex räddningar när Villa låg på. Det var dock bortalaget som lyckades sätta bollen i mål och då hade det gått 40 minuter av första halvlek.

Andra halvlek inleddes med att Mölndals duktiga målvakt ännu en gång lyckades undvika att hemmalaget kom med i målprotokollet. Efter åtta minuters spel i andra halvlek kom dock det förlösande kvitteringsmålet när duktiga Agnes Ögren med assisthjälp av Olivia Wallgren lyckades spräcka hemmalagets nolla. Efter den kvitteringen visade Villa varför laget är seriesegrare och efter flera fina målchanser blev det Tilda Ström och Frida Wiklund som med ett mål vardera såg till att hemmasegern bärgades. Båda dessa mål med assist av Jenny Karlsson, en av planens stora denna kväll.

Drygt 100 personer hade kommit till Arenan för att se matchen och hylla sina seriesegrare. En match återstår nu borta mot Vesterstrand nästa söndag. Räkna med att Villatjejerna kommer arbeta för att leva upp till sin målsättning att gå obesegrade genom serien.

SE BILDER FRÅN MATCHEN OCH FIRANDET HÄR >>>
 


Annika Andersson
Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln