Jon Karlsson klar för ytterligare en säsong med klubben!

Jon Karlsson och Villa Lidköping förlänger ytterligare en säsong

Villa Lidköping BK och Jon Karlsson har kommit överens om en förlängning av kontraktet ytterligare ett år. För den 27-årige målvakten var det ingen tvekan om att fortsätta satsningen på elitnivå.

– Det är skönt att ha det här klart redan nu. För min del har det varit självklart att fortsätta satsningen med Villa, säger Jon som nu är inne på sin fjärde säsong i Villamålet.

Jons moderklubb är Lidköpings AIK. Efter två år i Boltic och två år i Gripen Trollhättan kom Jon till Villa Lidköping inför säsongen 2013-14.

Under de senaste säsongerna har Jon haft en del motgångar med skador som hållit honom borta från spel under olika perioder.

– Visst har det varit tungt emellanåt, men nu är jag skadefri och ser verkligen fram mot slutet av säsongen med all dramatik och roliga matcher det innebär, säger Jon.

För Villa Lidköping var det också självklart att förlänga med Jon.

– Det är en spelare med rätt karaktär som alltid ger sitt bästa, säger klubbchefen Jonas ”Sparris” Johansson och liknar Jons utveckling vid ett årgångsvin som bara blir bättre med åren…

Under försäsongen och inledningen av elitserien svarade Jon för många starka insatser och utgjorde tillsammans med Jesper Thimfors ett starkt målvaktspar. I början av november var olyckan framme och det blev ett långt uppehåll för rehabilitering. Nu är Jon tillbaka i målet och att ha två bra målvakter har visat sig betydelsefullt eftersom Thimfors just nu är skadad och inte i spelbart skick.

– Jon och Jesper konkurrerar om förstaplatsen i mål och det är mycket värdefullt för alla parter att ha det så, säger Jonas Johansson.

Närmast väntar nu serieavslutningen på fredag mot Tellus och därefter drar slutspelet igång.

– Vi måste vara ödmjuka när vi tar oss an Tellus för visst är det väldigt viktigt att bli seriesegrare, säger Jon.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln