P18 klart för semifinal!

Villa Lidköping körde över Sandviken i kvartsfinalen – 15-5 på två matcher!

Pojkelitseriens SM-slutspel spelas efter UEFA-modellen, vilket betyder att det är hemma och bortamöte innan totalsiffran sett över två matcher blir slutresultatet.

Villa Lidköping satte sin prägel direkt på kvartsfinalen efter en komfortabel hemmaseger med 7-2 i den första kvartsfinalen.

– Vi gör en riktigt bra match men det gäller att njuta ikväll och ladda om, vi har fortfarande en halvlek kvar att spela, sa lagets tränare, Mikael Arvidsson efter den första kvartsfinalen.

Laget gjorde som ”Micke” sa, laddade om och trummade på i den avgörande matchen. Med fem plusmål kunde laget spela avslappnat och med ett lugn eftersom det var Sandviken som behövde jaga.

I torsdags var det Joel Broberg som klev fram med sina tre mål, när sedan Joel saknades i returen klev lagets främste målskytt fram och gjorde 4 mål när Villa Lidköping tog sig till semifinal efter seger med 8-3 i Göransson Arena. Totalt blev det alltså ett slutresultat på 15-5 sett över två matcher.

Villa Lidköpings målskyttar under kvartsfinalerna:

Kvartsfinal 1 (7–2): Joel Broberg 3, Viggo Olofsson 2, William Arvidsson, Victor Petersson.

Kvartsfinal 2 (8–3): Victor Peterson 4, Tobias Enander 2, Viggo Olofsson, Magnus Aronsson.

Nu väntar semifinalspel mot Edsbyns IF som i sin kvartsfinal besegrade Bollnäs GIF med totalt 12-8, Edsbyn kommer till årets slutspel med en andraplats i Pojkelitserien.

Semifinal 1 spela i Sparbanken Lidköping Arena på torsdag klockan 19.15, returen avgörs i Svenska Fönster Arena, lördag den 11 mars.

 


P18 BREDD:

Samtidigt som P18 Elit avancerade till semifinalspel så spelade även P18 Bredd sin sista seriematch för säsongen, laget besegrade Surte med 5-2 och slutade på en andraplats i Pojkallsvenskan Södra med sina 17 poäng.

– Allihop gjorde en mycket bra match, vi har haft en kärntrupp som utgjort stommen i laget och som stöttats av spelare från både vårt 18 Elit och 16-årslaget, säger lagets tränare, Rasmus Helgesson och fortsätter.

– Tillsammans har alla gjort en fantastisk säsong där samtliga spelare, i varje match, visat en ödmjukhet och skön attityd. Alla har verkligen krigat och fightats för varandra på ett fantastiskt sätt. Jag och ledarna vill verkligen tacka alla som varit med denna säsong, det har varit jättekul att få vara en del av det här laget, avslutar Helgesson.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln