Villa Lidköpings J20 är klart för semifinal!

Villa Lidköping J20 klart för semifinal efter komfortabel seger mot Nässjö!

Efter 4-0 ikväll mot Nässjö och totalt 13-3 på två matcher så är Villa Lidköpings juniorlag klart för semifinalspel.

– Vi gör en bra match, kanonbra första halvlek med en riktigt tät defensiv. Den andra halvleken är något sämre men vi gör på det stora hela en bra match och det känns som vi är på gång, säger lagets tränare Erik Rosengren efter matchen.

Med en ganska chansfattig start på matchen så var det hemmalaget som öppnade målskyttet, Christian Älvegran hittade fram med en djupledspassning till Totte Josefsson som petade in bollen bakom Nässjömålvakten.

Tio minuter senare ökade Victor Petersson på målskyttet efter fint förarbete från Elliot Fröjd. Villa Lidköping hann även med att göra 3-0 innan halvtidsvilan när Kasper Åkergård satte ett skott, dinstinkt i bortre från den högra frislagscirkeln.

I den andra halvleken började Nässjö med att missa ett jätteläge, öppet mål från 1 meters avstånd. Istället var det hemmalaget som ökade på ledningen när William Arvidsson dunkade upp en hörna i nättaket.

Bästa målchansen som bortalaget fick var på en straff, men då klev Anton Johansson i Villamålet, fram och stod för en dubbelräddning.

 – Jag bestämde mig ganska tidigt för att stå kvar mitt i målet på straffen och det var ju klokt, säger Anton Johansson efter matchen.

Matchen slutade 4-0 till Villa Lidköping och totalt alltså 13-3 på två matcher. Nu väntar tuffast möjliga motstånd i form av seriesegrarna Vetlanda BK.

– Fortsätter vi som gjort under kvartsfinalerna här nu, krigar på och fokuserar på vårt eget spel istället för Vetlandas så kan vi lika gärna ta oss till final, avslutar Johansson.  

Villa Lidköpings målskyttar kvartsfinal 2: Totte Josefsson, Victor Petersson, Kasper Åkergård, William Arvidsson.

Den första semifinalen mot Vetlanda spelas i Sparbanken Lidköping Arena på fredag (10/3) eller måndag (13/3). 

 

 

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln