F17: klart för SM-final!

F17 första Villalag klart för SM-final!

Klart för final för Villa Lidköping BK:s F17-lag. Två klara segrar över norrlandslaget Söråkers IF och nu väntar SM-final för de blåvita tjejerna.

Lördagens hemmamatch slutade övertygande med 7-3 (5-2) och tillsammans med bortasegern förra lördagen där segersiffrorna blev 5-3 slutade alltså semifinalen med härliga 12-6 och en välförtjänst SM-finalplats. Vem som blir motståndare i finalen nästa helg avgörs i ett dubbelmöte denna helg mellan Skirö AIK och Västerås SK.

Villatjejerna gjorde en fin insats i hemmamatchen men starten gjorde att man måste lägga in en extra växel när Söråker fick ledning med 2-1. Sen var det dock aldrig någon diskussion om vem som skulle vinna matchen och liksom senast var det Tilda Ström som satte viktiga mål. Tre mål denna gång och fyra vid förra mötet för Tilda, och med två måls Villaledning kändes saken i stort sett klar redan i paus.

-Vi är naturligtvis glada över segern men allra bäst är sättet vi vann på idag. Där kunde vi verkligen visa att vi kan spela bandy, säger tränaren Kerstin Gustavsson direkt efter segermatchen. Innan dess hade bandyförbundet på plats delat ut medaljer för damlagets serieseger i Allsvenskan syd. Där blev det förstås medaljer även till F17-spelarna som varit en stor del av det vinnande allsvenska laget.

-Det blir sen dubbelt firande ikväll när Damlaget och F17-laget tillsammans firar serieseger och SM-final på restaurang i Lidköping, berättar Kerstin Gustavsson.

F17-tjejerna blev alltså det första av Villas lag denna vinter att gå till SM-final. Om också några herrlag lyckas med den bravaden återstår nu att se.

Villas målgörare: Tilda Ström 3, Filippa Johansson, Malin Kall, Maja Hellqvist och Sofia Eriksson ett mål vardera.

Vill du åka med till SM-finalen den 19 mars i Örebro?
Avresa: 08.15 (Sparbanken Lidköping Arena)

Boka: jonas.johansson@vlbk.se

 

 


Annika Andersson
Rasmus Abrahamsson

Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln