Karlgren: "Målet är att vinna cupen"

Yngre spelare får chansen när Karlgrens J20 ska spela säsongens första cup: ”Målet är att vinna cupen”

Villa Lidköpings äldsta juniorlag spelar i helgen säsongens första matcher, detta i form av Vänercupen, en cup som alltid brukar vara startskottet på säsongen.

I årets upplaga är det förutom Villa Lidköping, även Västerås SK, Tillberga Bandy och IFK Vänersborg. Villa Lidköping inleder mot Tillberga på lördagsförmiddagen.

– Alla tre lagen som kommer hit vill vinna och försöka spela bra bandy, säger Karlgren.

Villa Lidköping har spikat upp målet att vinna cupen, trots att man har 5 killar på landslagsläger. Bland annat Joel Broberg som tillbringar större delen av tiden med herrlaget.

– Målet är som sagt att vinna cupen. Vi vill också känna att vi startar säsongen på en hög nivå gällande vårt spel, fortsätter bygga vidare på det vi kom en bit med förra säsongen. Vi har ju 5 killar som är på landslagsläger så nu får vi även möjlighet att se några andra spelare, killar som kommer underifrån, vilket skall bli spännande, säger David.

Hur tycker du försäsongen har sett ut?

– Vi har haft en bra försäsong, vi har kört 2 gemensamma pass i veckan samt 4 individuella pass. Sen vecka 33 har vi haft 3 ispass i veckan, samt att några spelare har kört med herrlaget.

I fjol tog det slut i semifinalspelet mot Vetlanda BK. Nu är det dags för en ny säsong och som alltid när det gäller juniorlag, är det spelare som blir för gamla och tar steget ut från juniorbandyn.  

– Några killar har gått ur J20 och några har tagit klivet upp åldersmässigt. Det betyder att vi kommer få några nya spelare på vissa positioner, jämfört med förra året. Jag tycker att det är hård konkurrens i laget vilket är viktigt och nyttigt.

Karlgren fortsätter:

– Vårt största mål som ledare är att utbilda nya elitspelare och det är kul att så när så många får möjligheten att träna med herrlaget, dom har gjort det väldigt bra.

VÄNERCUPEN: KLICKA HÄR FÖR SPELSCHEMA >>

 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln