World Cup 2017: spelschemat är officiellt!

Villa Lidköpings spelar i Grupp B och ställs mot ryska topplaget, Jenisej, norska mästarna Stabaek och Hammarby Bandy.

För nionde året i rad arrangeras världens mest prestigefyllda bandyturnering för klubblag i Sandviken. World Cup i bandy kommer i år att spelas torsdag till söndag den 12-15 oktober 2017. Sexton av världens främsta bandylag deltar i turneringen och spelschemat kan nu presenteras. 

Till World Cup bjuds de åtta svenska kvartsfinallagen in tillsammans med de fyra bästa lagen från Ryssland, två från Finland och två från Norge. Samtliga svenska lag har tackat ja liksom finska och norska mästarna och de tre topplagen i Ryssland och ett wildcard. Då finska och norska tvåan inte har möjlighet att delta har Vetlanda och Sirius erbjudits plats. Från Ryssland kommer mästarlaget Neftyanik, liksom tvåan Jenisej, tabelltrean Baikal-Energy samt Uralsky Trubnik.

– Vi är jätteglada att kunna presentera 16 av världens främsta bandylag till årets turnering med alla mästarlag i fyra nationer och de tio bästa lagen i Sverige. Det blir över 30 matcher i toppklass under fyra dagar i Göransson Arena, säger Pär Söderlund, klubbchef i SAIK Bandy.

Gruppindelningen baseras på placering föregående säsong där mästarna i respektive land ligger i varsin grupp. Svenska mästarna respektive ryska mästarna ligger på varsin gruppsida och tvåan på motsvarande sida. I Villa Lidköpings grupp hittar vi ryska tvåan Jenisej, norska mästarna Stabaek och Hammarby.

Grupp A
Edsbyns IF
Västerås SK
Baikal-Energy
Vetlanda

Grupp B
Stabaek
Villa Lidköping
Jenisej
Hammarby

Grupp C
Veiterä
Bollnäs
Broberg
Uralsky Trubnik

Grupp D
Neftyanik
Sandviken
Vänersborg
Sirius

Spelschema, Villa Lidköping:

Torsdag (12/10):
Villa Lidköping – Jenisej (21.00)

Torsdag (13/10):
Villa Lidköping – Stabaek (09.30)
Villa Lidköping – Hammarby (20.30)
 

HÄR HITTAR DU HELA SPELSCHEMAT >>>

Biljetter till World Cup

Biljetter till World Cup finns att köpa redan nu, gå till biljettförsäljningen.
 


 

Dela artikeln