INFÖR: Villa Lidköping – IFK Vänersborg (Herr).

Snabb omladdning för herrlaget – derbymatch mot IFK Vänersborg på fredagskvällen: ”-Det ska bli jättekul att möta Vänersborg”

I onsdags spelade Villa Lidköping sin första träningsmatch mot Vetlanda, en match laget vann på ett övertygande sätt.

– Vi pratade mycket innan matchen om att flytta mycket boll och att få mycket folk framåt i banan och det tycker jag vi lyckades bra med, sa Johan Sixtensson efter matchen.

Herrlaget tränade och slipade på de sista detaljerna inför fredagens match under torsdagen. En tuff match mot ett intressant Vänersborg.

– Det ska bli jättekul att möta Vänersborg. Det är ett derby och det blir alltid roliga matcher mot Vänersborg. Dom har ett litet nytt lag i år och jag tror dom blir jobbiga att möta, säger Martin Arvidsson.

IFK Vänersborg har tappat ett par tunga pjäser inför säsongen, bland annat sina tre ryssar i form av, Sergei Lomanov Jr, Pavel Bulatov och Nikita Ivanov. Laget har även pusslat om lite i ledarstaben och huvudtränare denna säsong är Ari Holopainen, som säger såhär om lagets senaste träningsmatch:

– Jag känner att vi har kommit långt med vårt spel och det finns mycket positivt att jobba med, faktiskt känner jag att vårt lagbygge har kommit lite längre än vad jag trott så här långt.

Förutom en träningsmatch mot ryska Baykal så har laget känt på utrustningen mot Gripen/Trollhättan, en match som laget vann med 5-2 (2-1).

Villa Lidköping kommer till kvällens match med nästan exakt samma lag som senast. Skillnaden blir att Jon Karlsson kliver in mellan stolparna och Tobias Backman får känna på matchtempot istället för Ludvig Johansson.

– Det var en hel del gubbar som var iväg och spelade i helgen, vi andra som var hemma är riktigt spelsugna, så det blir skönt att få en till match så tätt inpå, säger David Karlsson, som efter en lång rehabperiod fick göra ett hattrick mot Vetlanda.


Matchfakta:

Match: Träningsmatch 2
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 19.00 (Arenan öppnar 18.00)
LiverapporteringELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>

Villa Lidköpings laguppställning:

Jon Karlsson (Mv)
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Tobias Backman
Felix Pherson
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Johan Esplund
David Karlsson (K)
Axel Ekholm
Tim Persson
Nikolai Jensen
William Arvidsson (Jr)
Christoffer Norin
Joel Broberg (Jr)
Jesper Thimfors (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln