INFÖR: Villa Lidköping – Sandvikens AIK (Herr).

Riktiga värdemätare för herrlaget – Sandviken och Västerås väntar i Relita Hallen: ”Det ska bli jättekul och intressant”.

Villa Lidköping har likt förra säsongen, transporterat sig till Uppsala för en träning- & matchhelg. Motståndet är topplagen Sandvikens AIK och Västerås SK – två riktiga värdemätare för Villa Lidköping.

Först ut på lördagsförmiddagen är Sandviken, ett lag som har tappat spelare som Alan Dzhusoev och Erik Pettersson. Men laget har värvat klasspelare, bland annat Erik Säfström och Daniel Berlin.

– Det ska bli jättekul att mäta sig med Sandviken. Dom har gått bra på försäsongen och är ett lag som vill ha mycket boll, är passningsorienterade, likt oss. Det kommer bli tufft men väldigt intressant, säger huvudtränare Johan Sixtensson efter fredagens träning.

Ja, Villa Lidköping tränade ett ispass i Relita Hallen på fredagseftermiddagen, alla spelare var med på isen och inga sjukdomar eller skador finns att rapportera.

– Det såg bra ut på träningen, bra fart, det var inga konstigheter, vi har tränat på rätt så bra så vi är redo för helgens matcher, säger Sixtensson.

Vad vill ni få ut av denna helg?

– Vi vill se att vi fortsätter på samma spår som de två första matcherna, med ett bra positionsspel och en tight defensiv.

Sandviken kommer också med en person i ledarstaben som varit på den blåvita sidan under de två senaste säsongerna, Magnus Muhrén, som är tillbaka i Sandviken.

– Först ska det bli kul att träffa killarna i laget och ledarstaben. Sen kommer det nog att kännas lite konstigt att stå i det andra båset, men visst vill jag sätta dem lite på plats, säger Muhrén med ett skratt till bandyfeber.

Han berättar även att han vill se ett hårt jobb, en bra inställning och attityd i defensiven.  


Matchfakta:

Match: Träningsmatch 3
Var: Relita Hallen, Uppsala.
Tid: 12.00
Livesändning: BANDYPULS >>
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>

Villa Lidköpings laguppställning:

Startevlan:
Jesper Thimfors (Mv)

Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Ludvig Johansson
Felix Pherson
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Johan Esplund
David Karlsson (K)
Axel Ekholm

Avbytare:
Tim Persson
Nikolai Jensen
Christoffer Norin
Joel Broberg (Jr)
Jon Karlsson (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln