PREMIÄRSEGER!

 

Villa Lidköpings lag insats sänkte Hammarby: "Detta var en genuin laginsats"

Så kommenterade Villas tränare Johan Sixtensson fredagens seger mot Hammarby i seriepremiären i Sparbanken Lidköping arena.

När matchuret visade full tid stod det 4-2 till hemmalaget.

Det hade talats och skrivits mycket före matchen om Daniel Andersson och den skadade Johan Esplund. Detta tycktes dock resten av Villas lag inte blivit påverkade av. Villa gjorde en genuin laginsats där Johan Sixtenssons ritningar följdes till punkt och pricka.

Redan i den 9:e minuten gjorde Villa 1-0. Martin Karlsson drog sig ut på kortlinjen och slog en ”isare” in mot mål, där Jesper Eriksson kunde styra in bollen.

10 minuter efter detta kom dock kvitteringen. Hammarbys Kalle Spjut kunde peta in en hörnretur bakom Jesper Thimfors i Villas mål till 1-1

Det var också en hörna som i den 20:e minuten gav Hammarby ledningen. Felix Nyman slog bollen stenhårt i nätet till 1-2. Otagbart för Thimfors, som annars gjorde en helgjuten insats i Villas mål. Den snyggaste räddningen han gjorde var när Christoffer Fagerström blev helt fri. Thimfors gick ner och liggande lyckades att fånga bollen helt utsträckt.

1-2 höll sig en bra bit in i andra halvleken. När Villa fick sin 4:e hörna i den 70:e minuten drog David Karlsson till ett isskott på Jesper Erikssons inspel och bollen smet mellan Hammarbymålvaktens ben, till 2-2.

I den 70:e minuten var det dags för David Karlsson igen att näta.  Tim Persson dribblade sig ner mot kortlinjen och spelade in bollen mot mål. Där stod David Karlsson på sedvanligt manér och slog in 3-2.

I den 82:a minuten var det dags för landets kanske mest lovande junior att visa upp sig, Joel Broberg. Han fick en öppnande passning från Martin Karlsson och slog bollen i mål till 4-2 för Villa.

– Detta var otroligt skönt. Vi jobbade som svin och hela laget gjorde ett otroligt jobb.

Om sitt mål berättar Joel:

– Det var kul. Jag såg att Martin (Karlsson) kollade mig och då förstod jag att ett pass skulle komma. Jag sköt bara och bollen gick i mål.

– Då släppte anspänningen lite och nu hoppas jag att vi är inne i vinnarspåret igen, sa en stort leende Joel Broberg.

En annan som tyckte att laget gjorde en helgjuten insats var tränaren Johan Sixtensson.

– Vårt lag spelade konsekvent och gjorde en genuin insats.

– Hammarby fick spela sitt spel på sin planhalva, men ovanför den jobbade vi kopiöst. Att Hammarbyspelet mattas av lite i slutet beror också på att laget inte haft samma möjligheter som oss och träna på stor is, sa Sixtensson.

Oavsett detta så gjorde Villa som lag en mycket stark insats och med 4-2 mot Hammarby har säkerligen självförtroendet vuxit rejält inför kommande matcher.

Anders Söderström


Målskyttar:

1-0 Jesper Eriksson (Martin Karlsson) 10
1-1 Kalle Spjuth (hörnretur) 12
1-2 Felix Nyman (David Brodén) hörna 21
—–HALVTID—–
2-2 David Karlsson (Jesper Eriksson) 71
3-2 David Karlsson (Jesper Eriksson) 80
4-2 Joel Broberg (Martin Karlsson) 82

Huvuddomare: Daniel Labe

Hörnor:
Villa Lidköping: 2×10
Hammarby: 1×10

Utvisningar:
Villa Lidköping: 5
Hammarby: 13

Publiksiffra: 3425

Laguppställning:

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvarare:
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Tobias Backman
Felix Pherson

Mittfältare:
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Tim Persson

Anfallare:
David Karlsson
Joel Broberg (Jr)

Avbytare:
Ludvig Johansson
William Arvidsson (Jr)
Christoffer Norin
Nikolai Jensen
Jon Karlsson (RMv)
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln