DAM: på lördag startar Elitserien!

Upptaktsträff inför damernas elitserie: ”Det känns jättekul att gå till en ny resa nu med Villa”

Förra säsongen vann damlaget Allsvenskan, nu väntar en resa i landets högsta serie – en historisk säsong med tufft motstånd.

– Förra säsongen var riktigt skoj, vi hade inte jättestora förväntningar men det gick väldigt bra. Vi har många unga spelare så utvecklingen har varit jättebra, säger Stefan Jonasson, tränare damlaget.

På onsdagen var det dags för damernas upptaktsträff och på plats fanns Stefan Johansson tillsammans med spelarna Agnes Ögren och Rut-Lina Berner.

– Det känns jättekul att gå till en ny resa nu med Villa, spela med många unga och lovande spelare, med en förening i ryggen som tror på oss, säger Rut-Lina.

Rut-Lina är ett av nyförvärven som kommer direkt från Kareby IS och tre (!) raka SM-guld.

– Det är klart att det kommer bli annorlunda men samtidigt är det kul med något helt nytt och utvecklande.

Bra satsning på dambandyn i Villa

Lagets tränare Stefan Johansson har varit med som tränare kring damerna i 4 år, nu väntar en tuff utmaning, tillsammans med ett ungt lag som ska spela sin första elitseriesäsong.

– Satsningen i Villa kring dambandyn ser bra ut, jag har varit med i 4 år och under den tiden har vi haft och har ett projekt som heter ”16 till A-lag” – där är damerna med och det har varit positivt.

LÄS MER OM PROJEKT ”16 till A-lag” >>

Tillsammans med Rut-Lina och Stefan fanns Agnes Ögren, damernas lagkapten.

– Det är klart att det är en stor skillnad i elitserien och det är vi förberedda på. Både tempot och det spelmässiga kommer vara ett snäpp högre. Men oavsett hur det går så kommer vi kämpa som ett lag och stötta varandra, säger Agnes.

Villa Lidköpings elitlag tränar just nu tillsammans med det allsvenska laget, totalt är det 32 tjejer som under försäsongen har tränat tillsammans.

– Vi har Inte tappat någon spelare, men fått in tre nya. Försäsongen har varit jättebra, med så många tjejer har vi kunnat spela internmatcher på träningar och is har vi varit på sedan V.34.

Moderator för upptaktsträffen var Robert Tennisberg, han ställde bland annat frågan om damernas målsättning.

– Vi vill etablera oss i Elitserien och på sikt bli ett topplag, vi vill såklart ge alla en hård match redan i år, säger Berner.

Villa Lidköping startar serien på lördag borta mot Skirö och spelar hemmapremiären den 18 november mot Skutskär.

– Det är viktigt med en bra start. Kan de yngre tjejerna, som bland annat vann World Cup i helgen (F17), fortsätta utvecklas så finns det ju bra potential. Sen får vi all hjälp från föreningen som vi behöver, och herrlagets fystränare lägger upp träningsscheman åt tjejerna så det har också varit kanon, avslutar Stefan.

 

Missa inte den historiska hemmapremiären mot Skutskär den 18/11. Först spelar herrlaget mot Vetlanda (17.00) och damlagets match startar 20.00 – din herrbiljett gäller till BÅDA matcherna.

Köp din biljett till #DUBBELMATCHEN på länken här >>
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln