Syskonen från Vänersborg valde Villa Lidköping!

Syskonen från Vänersborg valde Villa Lidköping – historisk säsong väntar: ”Det tar nog emot lite för dem att vi spelar i Villa”

Förra säsongen var en väldigt lyckad sådan för Villa Lidköpings flick- och damsida – F17 tog ett SM-guld samtidigt som damlaget stod som seriesegrare och får nu ta klivet upp till Elitserien.

– Det ska bli otroligt spännande och lärorikt med en ny utmaning, att titta tillbaks på förra säsongen känns otroligt motiverande och en hint om att vi är på rätt väg med dambandyn i Lidköping, säger Annie Berner som spelade i både flick- och damlaget förra säsongen.

Annie som kom till Villa Lidköping från Vänersborg för ett par säsonger sedan, trivs utmärkt i miljön kring klubben och får denna säsong sällskap av sin storasyster, Rut-Lina Berner, som kommer med tre raka SM-guld från Kareby.

– Jag har trivts väldigt bra i Lidköping och det är ju en stor del att hon (Rut-Lina) kommer hit och det känns väldigt kul. Vi har aldrig riktigt spelat ihop innan så det ska bli väldigt spännande och tryggt att ha henne i samma lag, framförallt att inte behöva mötas i vinter, säger Annie.

Nytt spår för Rut-Lina

Rut-Lina som nu väljer ett helt nytt spår, tillsammans med ett orutinerat lag som ska försöka etablera sig i landets högsta serie.

– Jag valde Villa Lidköping eftersom det kändes kul och utmanande att vara med på deras satsning mot ett etablerat elitlag. Samtidigt som jag hoppas att jag kommer utvecklas som bandyspelare. Jag tror att vi kommer kunna stå emot bra och överraska en hel del i vinter. Detta första året kommer bli tufft men det är vi alla beredda på och ska ge allt vi har, vi ska våga tro på oss som lag.

Ni är ett ungt lag, hur ser du på det?

– Ja, det finns många unga och lovande spelare i truppen som kommer att utvecklas och växa nu när vi kommer spela i högsta serien, det ska bli oerhört kul att se allas utveckling och lagets utveckling.

För er bandyintresserade så klingar det kanske direkt när man hör efternamnet Berner, en bandysläkt som man starkt förknippar med rivalen, IFK Vänersborg.

– Det är klart att Lidköping och Vänersborg alltid varit rivaler. Sedan jag var liten har jag kollat när pappa spelat och som jag kommer ihåg var det alltid lite hetare på planen när dem mötte Villa Lidköping. Sedan har mina båda bröder en hel del matcher emot Villa också som jag inte skulle kalla lugnare än när pappa spela. Så det finns helt klart en rivalitet i familjen mellan Villa och IFK, säger Rut-Lina och påpekar att det nog tar emot för dem att systrarna spelar i Villa.

– Samtidigt som dem är glada för att vi ges möjligheten till att utvecklas så mycket som möjligt och bli så bra som möjligt.

Viktigt med rutin

Nu när en intressant och oviss säsong väntar för Villa Lidköpings damer i den högsta serien, är det såklart viktigt med rutin i truppen, något som Annie tycker att klubben hittat i form av systern.

– Hon är en spelare som har mycket rutin efter många år i elitserien och det kommer att bli oerhört värdefullt för oss som är ett väldigt ungt lag. Hon är även en spelare som kommer att bidra med hårt jobb i defensiven och vara en nyckelspelare i vårt offensiva spel.

Annie påpekar att din rutin kommer bli viktig, men även ditt hårda jobb över hela banan, vad tycker du är hennes styrkor?

– Annie är en spelare med fart och jobbar stenhårt i defensiven vilket kommer bli en viktig kugge för oss denna säsong. Sedan är hon ettrig och ger sig aldrig på planen vilket är en väldigt bra egenskap att ha, ibland måste de få smälla lite, säger Rut-Lina, storasystern som även har ”snott” nummer 9 från lillasystern denna säsong.

Storasystern "snodde" nummer 9

– Det gick förvånansvärt lätt för mig att ta 9an, hon gjorde inte så mycket motstånd. Men hon har börjat vända det emot mig ibland när hon inte får som hon vill. Jag är ju äldre än henne och fick visa lite vem det är som bestämmer.

Nu får alltså systrarna Berner spela tillsammans för första gången och det är något som dom ser väldigt positivt på, inte minst när sträckan från Vänersborg till Lidköping ska plöjas vid alla samlingar.

– Det ska bli kul att spela ihop med henne och ha henne att pendla ihop med, men vi får försöka hålla sams då vi ofta retas lite extra med varandra och det blir en hel del tid ihop med varandra i vinter, men det känns jättekul. På ett sätt påverkade hon mitt beslut eftersom hon trivdes väldigt bra, då blev det ännu mer lockande att komma till Villa, säger Rut-Lina.

Nu väntar en tuff utmaning för Villa Lidköpings damlag och en säsong där laget får mycket bra lära och känna på hur det är att spela i Elitserien.

– Det är klart att vi står inför en stor utmaning som nykomlingar i Elitserien och det tror jag vi alla är förbereda på. Vi kommer att ge allt vi kan och är medvetna om att vi inte kommer vara med och fightas i toppen denna säsong, men ser stora möjligheter att vara där om några år, avslutar Annie.

Damlaget startar Elitserien på lördag, borta mot Skirö. Hemmapremiären blir när vi anordnar #DUBBELMATCHEN – lördag den 18 november.
Herrmatch mot Vetlanda (17.00).
Dammatch mot Skutskärs IF (20.00).

Din herrbiljett gäller även på dammatchen.
Köp din biljett här och stötta båda lagen >>
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln