Elins insamling gav 330 000kr till Hospice!

Elin startade en insamling som resulterade i 330 000 kr – nu vill Villa Lidköping hänga på: "Helt fantastiskt att så många engagerade sig"

Hospice Gabriel startades i augusti 1994 på sjukhusområdet i Lidköping. Huvudman är Stiftelsen Gabriel, med egen styrelse. Stiftelsens ändamål är att erbjuda specialiserad palliativ vård på ett sådant sätt att människans fysiska, psykiska, sociala och andliga behov tillfredsställs. Vården drivs utan vinstintresse.

Förra året meddelade Hospice Gabriel att Stiftelsens ekonomi är i gungning då de tar emot allt fler patienter som är allt svårare sjuka som behöver mer avancerad vård, enligt verksamhetschefen.

Elin Öberg som också är ansvarig för Villa Lidköpings bandyskola, tog ett fantastiskt initiativ och startade en insamling som snabbt växte.

– Helt fantastiskt att så många engagerade sig, vet att detta ställe betytt och betyder så mycket för både patienter och anhöriga.

Hur kom du med idén?

– Jag läste i tidningen att Hospice var nedläggningshotat och reagerade direkt och kände att jag ville göra något. Jag swishade omgående 100: – och utmanade mina vänner på Facebook att göra detsamma. På ett dygn swishades över 100 000:- till Hospice och totalt gav insamlingen 330 000:-.

Elins initiativ har väckt fler

– Hospice är naturligtvis jättetacksamma och efter detta har även företag och föreningar reagerat och valt att samla in pengar till denna viktiga instans. Det viktiga är att frågan har lyfts i vår kommun så att det kan bli en förändring, säger Elin.

En föreningarna som nu tar tag i frågan är Villa Lidköping, i samband med fredagens hemmamatch mot Tellus är tanken att samla in pengar till Hospice Gabriel.

– Att Villa nu väljer att bidra till Hospice gör mig glad och stolt då även Villa ligger mig varmt om hjärtat och det visar en stor godhet som förening, säger hon och fortsätter.

– Jag kommer att vara på plats före och under matchen och självklart hjälpa till med insamlingen. Jag uppmanar alla att bidra med något, litet som stort. Tillsammans gör vi skillnad. 

Villa Lidköping har startat ett Swishkonto och har flera insamlingsbössor på plats under kvällen för att kunna erbjuda alla ett sätt att samla in pengar.

Sparbanken Lidköping Arena öppnar portarna 17.00, varmt välkomna. Som Elin säger ovanför, tillsammans gör vi skillnad.
Köp din biljett till #HOSPICEMATCHEN här >>
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln