Felix valde Villa Lidköping framför Vänersborg!

Felix Pherson ska tillföra ny kraft i Villa Lidköping: "Det är den tuffaste jag har varit med om"

Han började med bandy hemma i Rättvik och spelade i allsvenskan i unga år. Edsbyn fick efter en tid upp ögonen för honom och där hamnade han och blev kvar i fem säsonger, innan han lockades till Vänersborg. Där lämnade han klubben i slutet av säsongen för att istället välja Lidköping och Villa.

Men varför valde Villa dig? Och vad har du för kvaliteter?

– Jag är stor och kraftfull och har väl en hel del bandy i mig efter alla år i elitserien.

– Dessutom är träningen här annorlunda. Det är den tuffaste jag har varit med om. Tror att jag har stärkt mig rejält under försäsongen, säger han.

Du har tidigare setts som en mycket hårdför spelare. Hur är du idag?

– Jo, jag spelade nog fulare förut, men det har blivit bättre. Man kan ju inte spela så mycket bandy om man sitter på utvisningsbänken. Tror att jag är mer fokuserad numera.

 

ETT FANTASTISKT LAG

När försäsongen var över och allvaret drog igång hade Felix lärt känna sina lagkompisar och sättet att spela bandy i Villas dress. Här blir han också omgiven av en rad etablerade spelare och flera lovande yngre stjärnor.

– Det är ju ett fantastiskt lag. ”Davva” är ju en makalös målskytt, Esplund är magisk, Martin Johansson och Jesper Eriksson etablerade i landslaget och flera mycket lovande yngre spelare, som spelar i de yngre landslagen.

– Jag tror att vi blir riktigt bra i år, påpekar han.

Felix tycker att Lidköping är en fantastiskt vacker och härlig stad. Han och hans sambo har fått en lägenhet alldeles vid Nya Stadens Torg och här bor han granne med Jesper Eriksson.

 


Anders Söderström
Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln