Villa Lidköpings damlag tog sin första elitserieseger!

Villa Lidköpings damlag tog sin första elitserieseger – matchvinnare blev Rut-Lina Berner: "Det var skönt för självförtroendet"

Det dröjde fram till matchminut 89 innan det vinnande målet kom. Rut-Lina Berner fick en fin djupledspassning, rundade målvakten och la in bollen i öppen kasse.

– Det var riktigt skönt, dels för självförtroendet men också två väldigt viktiga poäng i seriespelet, säger Rut-Lina efter slutsignalen.

Det blev en ganska ensidig tillställning i Sparbanken Lidköping Arena på lördagseftermiddagen. Villa Lidköping som var på jakt efter sin första elitserieseger, styrde spelet från början. Den första halvleken var dock ganska avslagen, många felpass och det kändes inte riktigt som laget var på tårna.

– Vi sa i halvtid att vi skulle sätta fart på grejerna, fortsätta trycka på och försöka mala ner dom.

Villa Lidköpings Sofia Eriksson startade den andra halvleken med ett fantastiskt fint solomål. Det dröjde dock inte länge innan kvitteringen kom, men efter det så var det Villa för hela slanten.

Hemmalaget tryckte på men hade svårt att få in bollen bakom en storspelande Minna Norrgrann i Söråkersmålet. Bortalaget stod och väntade på egen planhalva och säckade ihop med hela laget. 

Tillslut kom segermålet och det var ett välförtjänt sådant. Malin Kall serverade en fin djupledspassning till Rut-Lina Berner som rundande sista försvararen och även målvakten.

– Det var jätteskönt, det kändes som vi var lite tveksamma i den första halvleken. Men i slutet av den andra halvleken trycker vi på och visar att vi är bättre, avslutar Rut-Lina.

Nästa match spelas på bortaplan mot Sandvikens AIK (16/12) och nästa hemmamatch blir på annandagen, innan herrlaget. Då kommer AIK Bandy på besök till Lidköping och matchen startar 13.00

 

 Målskyttar:

0-1 Hanna Hörnberg (Sofia Nordström) 1
1-1 Frida Wiklund (Sofia Eriksson) 8
—–HALVTID—–
2-1 Sofia Eriksson 46
2-2 Emelie Brundin 
3-2 Rut-Lina Berner (Malin Kall) 89

Hörnor:
Villa Lidköping: 11
Söråkers IF: 2

Utvisningar:
Villa Lidköping: 2×10           
Söråkers IF: 3×10
 

Laguppställning:

8. Hanna Fredriksson

9. Rut-Lina Berner

12. Agnes Ögren

14. Olivia Wallgren

18. Julia Wallgren

19. Annie Berner

21. Jenny Karlsson

22. Ellen Johansson

23. Sara Svensson

25. Malin Kall

28. Sofia Eriksson

32. Sofie Millqvist

44. Frida Wiklund

78. Viktoria Karlsson

93. Felicia Kall

98. Elin Sundqvist

 
Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln