DAM: tufft motstånd på annandagen mot AIK Bandy!

Villa Lidköping fick tufft motstånd på annandagen mot AIK bandy!

Efter en bra första halvlek i Sparbanken Lidköping Arena såg det bra ut för Villa Lidköpings damer men AIK ångade på i andra och kunde dra ifrån till slutresultatet 0-7. Ett stjärnspäckat AIK blev numret för stort för Villa denna kväll.

AIK (ett av topplagen i denna säsongs elitserie) började matchen bra. Efter åtta minuter fick Linnéa Larsson bollen och dribblade snyggt förbi Villas försvar och tillslut målvakt och satte första målet till 0-1. Linnéa som är en av AIK´s starkt lysande stjärnor visade sig verkligen sig från sin ljusa sida idag.

Villa höll emot bra och styrde spelet i mångt och mycket. Dessvärre fick de inte till några vassa avslut.

Istället kunde AIK dryga ut sin ledning till 0-2 genom ett solomål från Evelina Johansson efter pass från egna målvakten.

Efter en missad hörna från Villa efter en halvtimmes spel fick AIK en kontring där återigen Linnéa Larsson soloåkte mot Felicia Kall i Villas mål, men en riktigt bra räddning från Felicia gjorde att halvleken slutade 0-2.

– Första halvlek gjorde vi bra, sa en besviken lagkapten Agnes Ögren efter matchen. Vi hade bra styrning och hängde i. Vad som hände i andra vet jag inte. Vi tappade allt.

Ja, AIK tog över allt mer i andra halvlek. 0-3 kom genom Hanna Brusberg via hörna och Linnéa Larsson soloåkte återigen in 0-4 efter 58 minuter. 0-5 gjorde Elena Goremykina efter 70 minuter och strax därefter fick AIK straff som Karina Lipanova säkert satte bakom Felicia Kall till 0-6.

– Efter flera mål i baken började vi hänga med huvudena och det kan man inte göra mot sådana här lag, avslutade Agnes.

Spiken i kistan 0-7 satte till slut Anna Widing. Villa fick ändå till några avslut innan matchen blåstes av och när Malin Kall fälldes innanför straffområdet blåste domaren så klart straff för Villa. Malin tog själv tag i taktpinnen och åkte fram till straffpunkten. Men dessvärre gick skotten ovanför målburen.

Bara för Villas damer och ladda om. På lördag är det bortamatch mot vassa Kareby IS på Skarpenord, ny match ny utmaning.
 


 

Dela artikeln