nyheter default

Fjärde året för integrationssamarbetet med Campus Lidköping!

Fjärde året för integrationssamarbetet med Campus Lidköping: ”Större inblick i ett av Lidköpings största kultur- och idrottsutbud”

I förra veckan var det dags igen att träffa SFI-elever på Campus Västra Skaraborg.

Villa Lidköping har nämligen ett integrationssamarbete med Campus Lidköping, en gång per år kommer föreningen ut och föreläser samt bjuder eleverna på matchbiljetter.

På plats vid senaste tillfället var klubbchefen Jonas ”Sparris” Johansson och ordförande Rogher Selmosson. Föreläsningen handlar om vad sporten går ut på, hur sporten ser ut i andra delar av världen och vad som är det mest intressanta med just bandy, men också hur en förening fungerar.

– Det är viktigt att vi förmedlar detta till de nyinflyttade invånare, så att de kan få en större inblick i ett av Lidköpings största kultur- och idrottsutbud. Möjligheten att få sporten att växa är viktig, men också man breddar sitt åskådarnät. Att nyinflyttat Lidköpingsfolk som ännu inte tagit del av sporten kan få information och vägledning inom bandyn är hur viktigt som helst, det kan också skapa nya nätverk och integration i vårt samhälle, säger Jonas Johansson.

Massvis med frågor ställdes och man märkte att eleverna fick upptäcka flera saker som de inte visste om. Eleverna jämförde sporten väldigt mycket med fotbollen, man såg mängder med likheter som fick de flesta att se sporten som något spännande och intressant.

– Efter föreläsningen stod man kvar, pratade och tog kort med varandra, det var en härlig stund med mycket bandyprat, säger Jonas Johansson.

Villa erbjöd samtliga elever en helkväll när IFK Motala var på besök i Sparbanken Lidköping Arena och det var flera elever som dök upp och stöttade laget. 
 


 

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se

www.vlbk.se

Dela artikeln