DAM: inför SAIK på hemmaplan!

Damlaget siktar på den sista slutspelsplatsen: ”Vi känner att det inte är omöjligt”

Det har varit mycket prat om damlaget verkligen skulle klara sig kvar i Elitserien. Segern senast mot Söråker gav inte bara chans till nytt kontrakt – även chans till en slutspelsplats.

– Vi har sagt att vi ska gå för slutspel. Jag tror att det kommer behövas 4 poäng, men det känner vi inte är någon omöjligt, säger Stefan Johansson, tränare i damlaget.

Villa Lidköping åkte till Söråker med kniven mot strupen, seger var ett måste för att haka på de sex lagen som går till slutspel och även för att rycka i kampen om ett nytt elitseriekontrakt. Det blev en uddamålsseger på Söråkers IP och just nu är damerna på säker mark med fyra poängs marginal.

– Första halvlek gjorde vi riktigt bra, släppte mycket boll till varandra och hade 2-0 i halvlek. I andra flyttade dom upp allt, eftersom dom var tvungna att vinna, då blev inte så mycket bra bandy. Jag tror dom hade två försvarare ett tag och flyttade upp resten.

Dom gjorde 3-2 med tio minuter kvar, då tog ni timeout, vad sade ni där?

– Att det inte fanns någon anledning att stressa, vi skulle försöka hålla kvar bollen på deras planhalva mycket mer, vi tog för snabba avslut när dom pressade oss.

Sagt och gjort, Villa Lidköping klarade av Söråkers press och vann matchen med 3-2.

Nu väntar en härlig match på hemmaplan mot Sandvikens AIK och räkna med ett revanschsuget lag. Senast lagen möttes så blev det förlust, dock var Villa Lidköping värda minst en poäng.

– Både ledare och spelare är oerhört revanschsugna. Första halvlek senast mot SAIK var vi värda ett bättre öde. Men det känns som vi har blivit bättre och bättre hela säsongen så det ska bli kul att få möta dom igen, säger Stefan.

Vad är det ni har utvecklat?

– Framförallt är vi mycket lugnare med bollen nu och det visade vi inte minst mot Västerås senast. Vi höll i och värderade lägena på ett sätt som vi inte har gjort tidigare. Sedan är vi även mycket tätare mellan lagdelarna när vi försvarar oss, vi hade bekymmer ett tag när vi blev för långa i laget.

När märkte du av förändringen av det då?

– Skulle säga att det kom redan mot Kareby på hemmaplan faktiskt, även fast vi förlorade. Tidigare har anfallet klivit på när motståndarna vänt spel, samtidigt som försvaret börjat backa, då har lagen hittat in mellan våra lagdelar. Men mot Kareby hemma så blev det mycket bättre, vi pressade dom till en timeout där dom fick en utskällning och var frustrerade för att dom inte kom in i mitten.

 

Nu väntar alltså Sandviken som redan är klara för slutspel, de svartvita kommer till Lidköping med en förlust mot AIK på hemmaplan i den senaste omgången.

Kan du peka på något som ni måste se upp med mot SAIK?

– Skyttet. Dom har en tjej som är en väldigt bra skytt, hon har gjort 10 mål där 4 är på hörna och 2 på frislag. Men annars så är det som vanligt, vi fokuserar inte på någon enskild, när vi försvarar oss så är alla försvarare och vi måste arbeta som ett lag, avslutar Johansson.

Villa Lidköping kommer till matchen med en helt frisk trupp.

 


 

Matchfakta:

Match: Elitserien, omgång 11
Lag: Villa Lidköping BK – Sandvikens AIK
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 15.00
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>

Villa Lidköpings laguppställning:
Presenteras senare.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln