Herr: dags att runda av Elitserien!

Dags att runda av grundserien: ”Det känns perfekt att ha den här matchen innan slutspelet drar igång”

Det är dags för grundseriens sista match och Villa Lidköping beger sig till huvudstaden för att knyta runda av Elitserien mot Hammarby – såhär långt, säsongens viktigaste match.

– Det ska såklart bli riktigt kul och inspirerande att spela en såpass viktig match och det känns perfekt att ha den här typen av match innan slutspelet drar igång, säger Ludvig Johansson.

Att Sandviken plockar hem elitseriesegern är redan klart, hur resterande lag placerar sig i tabellen får vi veta på tisdagskvällen. Villa Lidköping jagar topp 4-placeringen och vid seger mot Hammarby blir laget, som sämst, trea.  

Det är inte bara två poäng och en topp 4-placering som står på spel imorgon. Det är också en hemmaplansfördel och chans att få välja kvartsfinalmotståndare, samt slippa att spela en eventuell kvartsfinal på Isstadion.

Har ni pratat något kring alla olika scenarion?

– Vi har inte spekulerat så mycket om hur slutspelet kommer se ut men vi vet såklart att om vi vinner imorgon så ger det oss bättre förutsättningar i slutspelet.

Hammarby på bortaplan är alltid en av säsongens tuffaste matcher, senast Villa vann på ”Zinken” var 2014. Vänsterbacken Ludvig Johansson menar på att laget måste hitta tillbaka till försvarsspelet, det försvarsspelet som laget visade upp innan VM-uppehållet.

– Viktigast imorgon blir att vi sätter defensiven och hittar tillbaka till försvarsspelet vi hade innan uppehållet, säger Ludvig som har en stor del i att Villa bara släppt in 64 mål på 25 matcher.

Hur är känslan då?

– Jag tycker vi har en bra känsla inför matchen. Vi är inställda på att det kommer bli en jämn o tät match och Hammarby spelar ju tufft. Det gäller att vi är noggranna i allt vi gör.

Efter tisdagsmatchen är det slutspelsval och redan på fredag drar säsongens höjdpunkt igång – kvartsfinalerna. Om det blir hemma- eller bortamatch återstår att se, vid seger blir det hemmamatch på fredag klockan 19.00.

– Det känns bra att spela en såhär viktig match för att få lite slutspelstempo i sig. Nu längtar man såklart efter slutspelet och känslan är att vi kliver in i slutspelsbubblan redan nu, avslutar ”Ludde”.

Villa Lidköping har för första gången på riktigt länge, en hel och frisk trupp. Hur Johan Sixtensson och hans kollegor formerar sitt lag återstår att se. Laget tränade lite lätt idag på måndagseftermiddagen och åker till Stockholm på tisdag förmiddag.
 


 

Matchfakta:

Match: Elitserien, omgång 26
Lag: Hammarby – Villa Lidköping BK
Var: Zinkensdamm
Tid: 19.00
DirektsändningBANDYPLAY >>
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>
Slutspelsvalen: RADIOSPORTEN >>

Villa Lidköpings laguppställning:
Presenteras senare.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln