Dam: säkrat kontrakt trots förlust mot AIK!

Damlaget säkrade kontrakt trots förlust mot AIK: ”Nu kan vi fokusera på att försöka ta oss till slutspel istället”

Målsättningen innan säsongen var att klara nytt kontrakt – i lördags stod det klart att det blir Elitserien även nästa säsong.

– Det känns hur skönt som helst, det vi sa i början av säsongen var att vi skulle ha det säkrat och nu när det är klart, kan vi fokusera på att försöka ta oss till slutspel istället, säger Agnes Ögren.

Villa Lidköping åkte till Stockholm i lördags för att spela mot AIK, en match som slutade 4-0 (2-0). Trots förlusten så stod det klart, efter matchen, att Villa Lidköping får spela i landets högsta serie även nästa säsong. Detta, tack vare att Kareby besegrade Söråker som fortfarande står på 0 poäng.

 – Matchen mot AIK var en rolig match att spela, bra väderförhållanden och bra is. AIK är ett bra lag men vi orkade stå upp riktigt bra trots 2-0 i halvlek, vi var tajta i styret och de kom sällan in i mitten, vilket var något vi strävade efter att vara, säger Ögren som var nöjd med insatsen trots förlust.

Vad tar ni med er till avslutningen?

– Vi tar med vårt defensiva spel, vårt styrspel och att vi vågar spela vårt spel trots ett motståndarlag som ligger och pressar oss.

På lördag kommer Skirö till Lidköping när det är dags för den sista seriematchen på hemmaplan, då står en slutspelsplats på spel. Om Villa Lidköping vinner mot Skirö är laget definitivt klart för spelspel.

– Slutspel är något vi vill satsa på och för att ta oss dit gäller det att spela vårt spel och hålla tätt i defensiven, vilket vi har lyckats med i de senaste matcherna.

Senast lagen möttes var i seriepremiären. Den matchen vann Skirö med 4-3, men det är ett helt annat Villa som har växt fram under säsongen.

– Vi är revanschsugna efter förra matchen mot Skirö som blev en förlust för vår del. Nu när vi vet att vi kan gå till slutspel om vi vinner matchen, blir det såklart extra taggat i laget, avslutar Agnes.

Matchen mot Skirö spelas 13.00 på lördag och vid seger så blir det alltså kvartsfinalspel. Slutspelet för damer startar 1 mars och skulle Villa ta sig dit så startar man på bortaplan. Kvartsfinal 2 blir på hemmaplan, 4 mars.

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln