Martin Landström har respekt för Villas försvarsspel!

Västerås unga nyförvärv har respekt för Villas försvarsspel: ”Det bjuds inte på någonting”

Ikväll kliver Villa Lidköping in i slutspelet och man gör det mot Västerås på bortaplan – vi pratade med VSK:s Martin Landström inför matchen.

Martin som kom från Vetlanda BK inför den här säsongen har den senaste tiden verkligen hittat målformen. I de två senaste matcherna har han nätat 7 gånger.

– Visst har jag lyckats peta in några mål sista tiden. Anledningen tror jag ligger mycket i att jag spelar som spets just nu och att jag på så sätt kommer närmare motståndarmålet i alla anfall. Det finns många riktigt bra passningsklubbor i VSK och jag försöker åka mycket skridskor så jag har fått ganska många lägen i matcherna, jag trivs bra där fram, säger Landström.

Hur är din känsla inför kvartsfinalerna?

– Känslan inför en kvartsfinal mot Villa är bara positiv. Kommer bli väldigt tighta matcher mellan två riktigt bra bandylag. Jag hoppas att det kommer spelas en fartfylld och offensiv bandy så att publiken får se riktigt underhållande matcher.

Martin har, trots sin unga ålder, spelat flera säsonger i Elitserien. Tidigare med sin moderklubb Vetlanda BK, laget han lämnade inför den här säsongen. Att möta Villa Lidköping är alltså inget ovanligt för Landström och såhär ser han på kvällens motstånd.

– Villa är ett riktigt bra lag och svåra att möta. Duktiga att försvara sig och spelar ofta ett lite lägre försvarsspel. Jag tycker det är helt okej att möta Villa, det är tufft att komma till många lägen så man får försöka vara så "vaken" och så alert som möjligt, det bjuds inte på någonting. Det ska bli spännande att gå in i kvartsfinalserien ikväll.

Vilken matchbild förväntar du dig?

– Jag tror att det kommer vara väldigt tighta matcher. Matcherna kommer nog leva länge och avgöras i slutet och det är också matchbilder vi trivs med. Vi är starka fysiskt så vi hoppas vi kan bryta ned Villa ju längre matcherna går, avslutar Martin Landström.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln