Herr: inför VSK i kvartsfinal 1!

Mesta mästarna i kvartsfinalerna med start på fredagskvällen: "Vi går in med en väldigt bra känsla"

Imorgon startar kvartsfinalerna mot Västerås SK – den första matchen spelas i ABB Arena med start på fredagskvällen.

– Man längtar ju till det här, serien är en sak men när slutspelet startar så taggar man lite extra, säger Martin Johansson som nyss skrivit långtidskontrakt med klubben.

Västerås och Villa Lidköping har varsina segrar mot varandra denna säsong. Västerås vann sitt hemmamöte med 3-2 och Villa vann i Lidköping med komfortabla 6-1. Nu väntar en finalrepris från 2016 som var det senaste slutspelsmötet mellan lagen.

– Vi går in till slutspelet med en väldigt bra känsla, givetvis har dom en fördel med hemmaplansfördel men nu är det som det är och det är först till tre matcher som gäller.

Västerås slutade fyra med sina 39 poäng, ett poäng framför Villa Lidköping. Laget kommer till slutspelet med nio matcher utan förlust och i ABB Arena är laget obesegrat denna säsong. Alltså en tuff nöt att knäcka men räkna med häftiga kvartsfinaler, som alltid mellan lagen.

– Dom har många bra spelare med mycket fart i sitt spel. Vi måste vara väldigt noggranna i vårt spel och ta efter den insatsen som vi gjorde här hemma mot dom, där var vi riktigt bra och det ska vi sträva efter.

– Nu när det är slutspel så kikar man lite extra, klart man scoutar alla lag under en säsong men nu är det på hög detaljnivå. Det är små marginaler som kommer avgöra den här serien, avslutar Martin.

Villa Lidköping som slutade femma i Elitserien får alltså max två hemmamatcher i kvartsfinalserien. Den första spelas på söndag (17.00) och den andra nästa fredag (19.00).

Laget tränade lite lätt på torsdagseftermiddagen och åker till Västerås på fredagen. Hur Johan Sixtensson formerar sina mannar får vi veta imorgon.

Åk med till ABB Arena med supporterbussen >>
 


Inbördes möten:

2017. Villa Lidköping – Västerås SK (6 -1)
2017. Västerås SK – Villa Lidköping (3-2)
2017. Villa Lidköping – Västerås SK (6 -2)
2016. Västerås SK – Villa Lidköping (4-4)
2016. Västerås SK – Villa Lidköping (5-2)

Matchfakta:

Match: Kvartsfinal 1
Lag: Västerås SK – Villa Lidköping BK
Var: ABB Arena
Tid: 19.00
DirektsändningBANDYPLAY >>
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>

Villa Lidköpings laguppställning:
Presenteras senare.
 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln