Villa Lidköping nyttjar plusåret med Christoffer Norin!

Villa Lidköping nyttjar plusåret med Christoffer Norin: ”Vi ser resultatet av hårt arbete”

Inför säsongen 2016/17 kom Christoffer Norin tillbaka till Lidköping från Kalix, då skrevs ett kontrakt på 2+1 – nu är det klart att plusåret nyttjas och Norin blir kvar även nästa säsong.

– Det känns bra och naturligt att fortsätta när man haft två ganska bra år, jag har hela tiden varit inställd på att fortsätta här och haft en förhoppning att få vara kvar. Vi har haft en bra dialog och sedan har man själv känt att man gjort det bra och är värd en fortsättning, säger Christoffer som har blivit till en vass allroundspelare.

Christoffer lämnade Lidköping för ett äventyr i Kalix inför säsongen 2013/14, där blev han kvar i hela tre säsonger för att sedan flytta tillbaka hem.

Hur tycker du själv att din utveckling har varit sedan du kom tillbaka?

– Enormt stor, man har fått skifta mycket positioner och blivit mer allround även om jag har varit det förut. Man har även utvecklat mer detaljer i sitt spel och anpassat sig till en högre nivå. Det är ju trots allt en stor omställning att komma från Kalix till Villa.

Norin har under säsongen skiftat som forward och halv, något som han trivs med. Som forward får han vara med i avgörandet av anfallen och på halvpositionen får han vara med mer i spelet.

– Jag tycker det är kul att vara lite allround, det passar mig bra att få vara lite överallt. Som sagt så får man vara mycket mer i spelet som halv, som forward får jag vara med mer i avsluten och bidra på den biten, säger Norin.

Christoffer som öppnade säsongen på bästa möjliga sätt, viktiga mål i viktiga skeden av matcher. Innan jul var han även med i veckans lag (bandypuls.se) när han var starkt bidragande till derbysegern, borta mot IFK Vänersborg.

– Det känns som jag hittat tillbaka nu, fem mål på de fem senaste matcher så jag har en ganska god känsla.

Skulle du säga att du var inne i en liten svacka ett tag där i mitten av serien?

– Nja, svacka vet jag inte. Klart att jag inte gjorde så mycket mål där ett tag men jag har heller aldrig varit någon jättemålskytt. Sedan så fick jag spela mycket halv en period där och man har ju inte så mycket målchanser i den positionen, avslutar Christoffer Norin som nu ser fram emot fortsättningen av slutspelet och en fortsättning i Villa Lidköping.

 

Jonas ”Sparris” Johansson om kontraktsförlängningen:

– Christoffer har haft en bra säsong. Det har tagit lite tid att komma in i allt, från Kalix till Lidköping. Nu ser vi resultatet av hårt arbete och det är givetvis kul att se spelare som är från Lidköping, åka iväg för att utvecklas och sedan komma tillbaka. Norin har ju haft en betydande roll i vårt lag och presterat även i viktiga matcher, vi minns ju finalen i Svenska Cupen 2016 och nu även i kvartsfinalserien mot Västerås.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln