Herr: inför kvartsfinal 3!

Dags att försöka slå in matchbollen mot VSK: ”Vi är så otroligt laddade”

Villa Lidköping vann den första och även den andra kvartsfinalen mot Västerås – på onsdagskvällen kan laget avancera till semifinal.

– Vi har en riktigt bra känsla i gruppen inför matchen, vi är så otroligt laddade. Efter två riktigt bra matcher här nu, framförallt i söndags, så vet vi vad vi ska bygga vidare på, säger Christoffer Norin som precis har förlängt med Villa Lidköping nästa säsong.

LÄS MER OM FÖRLÄNGNINGEN AV NORINS KONTRAKT HÄR >>

Den första kvartsfinalmatchen spelades i ABB Arena och blev en riktig rysare. David Karlsson avgjorde matchen på förlängning. Den andra matchen innehöll ett betydligt behagligare slut, trotts en tuff start så växte hemmalaget in i matchen och vann komfortabelt med 8-3.

– Jag tror att det var jäkligt viktigt att vi kunde få med oss segern i den första kvartsfinalen. Trots att vi var i underläge i hela matchen så stressade vi aldrig iväg och höll oss till vår matchplan, säger Norin.

Vad krävs för att avgöra serien på onsdagskvällen?

– Vi behöver fortsätta som vi har gjort och inte bli bekväma över att vi har 2-0 i matcher, VSK är ett riktigt bra lag och dom kommer inte ge oss något gratis. Vi kliver in med en ödmjuk inställning till matchen imorgon och det ska bli riktigt kul att spela.

Västerås tränare Michael Carlsson säger såhär till klubbens hemsida inför matchen:

Villa har varit effektiva i de här två matcherna, de har också varit bra och leder välförtjänt med 2-0. Vi ska försöka ändra på det imorgon. Vi måste kliva in mer rejält från start och vara på plats och redo 19.00. Jag tycker inte att spelet har klaffat fullt ut i någon av de här matcherna. Men det finns bara ett läge och det är att ta sig in i den här serien.

Onsdagens match blir alltså kniven mot strupen för Västerås som måste vinna och Villa Lidköping ska göra allt för att avsluta kvartsfinalserien. Räkna med en tuff, tät och spännande tillställning i ABB Arena.

Vill du hjälpa till och skrika fram Villa Lidköping till 3-0 i matcher och avancemang till semifinal? – Åk med supporterbussen till matchen.
 


Inbördes möten:

2018. Villa Lidköping – Västerås SK (8-3).
2018. Västerås SK – Villa Lidköping (3-4).
2017. Villa Lidköping – Västerås SK (6 -1).
2017. Västerås SK – Villa Lidköping (3-2).
2017. Villa Lidköping – Västerås SK (6 -2).

Matchfakta:

Match: Kvartsfinal 3
Lag: Västerås SK – Villa Lidköping BK
Var: ABB Arena Syd
Tid: 19.00
DirektsändningBANDYPLAY >>
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>

Villa Lidköpings laguppställning:
Presenteras senare.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln