Herr: inför #WinterClassic

Fredagskväll på Isstadion står på schemat i kvartsfinal 4: ”Det ska bli jättekul, det var längesedan”

Villa Lidköping åkte till Västerås på onsdagen med förhoppningen om att punktera kvartsfinalserien, så blev inte fallet och nu väntar en ny matchboll.

– Det är klart att vi hellre hade avslutat det igår men igår var Västerås för bra, dom fick till en sådan insats som vi fick hemma senast, säger tränare Sixtensson.

I och med förlusten så får Villa Lidköping nu chans att ta sig till semifinal framför hemmapubliken. Men inte i Sparbanken Lidköping Arena, nu väntar match på klassiska Isstadion.

– Det ska bli en häftig match, det var längesedan man var med om en fredagskväll på isstadion i ett slutspel dessutom. Det ska bli jättekul.

Senast det spelades en Elitseriematch på Isstadion var 2014, när Villa Lidköping spelade mot Kalix. Att det nu ska spelas en slutspelsmatch såg nog inte många komma inför säsongen. Fredagens kvartsfinalmatch kommer gå i nostalgiska spår.

– Vädret ska ju bli kanon så det ska bli jättekul och vi hoppas på att publiken kommer hit och bär oss fram till en semifinalplats, säger Sixtensson.

Vad behöver ni göra för att studsa tillbaka?

– Vi måste upp på samma nivå som i match 1 och 2, vi orkade inte riktigt det senast. Vi var bra med ändå igår och jag tycker väl att resultatet inte speglar matchen riktigt. Dom är klart överlägsna sista 20 när vi mer eller mindre lagt av för att spara kraft, men igår var Västerås bättre.

Västerås som tog en av sina livlinor på onsdagskvällen är fortsatt pressade att vinna. Villa Lidköping leder kvartsfinalserien med 2-1 och seger på Isstadion betyder avancemang och semifinalserie mot Edsbyns IF.

Laget behöver nu allt stöd dom kan få i jakten på en semifinalplats, imorgon lyfter vi laget tillsammans. Väl mött p&aringaring; Isstadion, Lidköping.

Läs mer om #WinterClassic >>
Köp din WinterClassic-biljett >>


Inbördes möten:

2018. Västerås SK – Villa Lidköping (7-1).
2018. Villa Lidköping – Västerås SK (8-3).
2018. Västerås SK – Villa Lidköping (3-4).
2017. Villa Lidköping – Västerås SK (6 -1).
2017. Västerås SK – Villa Lidköping (3-2).
 

Matchfakta:

Match: Kvartsfinal 4
Lag: Villa Lidköping BK – Västerås SK
Var: Isstadion, Lidköping
Tid: 19.00
DirektsändningBANDYPLAY >>
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>

Villa Lidköpings laguppställning:
Presenteras senare.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln