Herr: Villa vann semifinal 2 mot Edsbyn!

Villa krossade Edsbyn i andra semin: "Vi sliter för varandra"

Efter en övertygande andra vinst med 8-2 (4-0) för Villa i denna semifinal har uppförsbacken för Edsbyn blivit riktigt brant. Villas lagledare Martin Arvidsson var onekligen nöjd efter matchen: ”Vi gör en fantastisk bra första halvlek där vi återigen är bomtäta bakåt”.

Efter första matchen i Edsbyn där Villa briljerade var Edsbyn nu tvungna att hitta ett sätt för att komma igenom Villas täta försvar. Det tog hela 167 min totalt för Edsbyn att sätta sitt första spelmål mot Villa och det säger ju en del om defensiven.

Det dröjde inte länge i första halvlek förrän målen började trilla in. Redan efter fem minuter klev Martin Karlsson fram, dribblade runt hela Edsbyns backlinje och satte skottet i mål till 1-0.
Strax därefter klev Martin nr 2 in i målprotokollet, denna gång var det Johansson som satte bollen i nätet på lagets andra hörna.

Edsbyn försökte hitta luckor i Villas lag men kom aldrig till några riktigt vassa avslut.

Istället lekte Martin Karlsson vidare på plan. Hans andra mål för kvällen var en riktig pärla. Såg sig runt och hittade ingen riktigt att passa utan körde på och hela Edsbyns lag lurades upp på läktaren när han la den bakom Svensson i Edsbyns mål.

Strax innan halvtid fick David Karlsson revansch då han minuten tidigare missade ett friläge. Men två tillfällen missar sällan en skyttekung. 4-0 i halvtid och Villas spel var inget att klaga på.

-Vi sliter för varandra, har bra spel och håller i bollen och låter dom jaga. Vi kommer ut i andra och höjer nivån ytterligare med några riktigt snygga mål, fortsätter en lättad Martin.

David vässade klubban i pausen och fortsatte sätta bollen där den skall vara. 5-0 kom efter 49 minuter efter snygg passning från Petter Björling.

Även Martin Johansson fortsatte målskyttet och satte sitt andra hörnmål för kvällen till 6-0. Ja, Edsbyn hade inte mycket att sätta emot. Hela Villas lag lekte sig fram över isen och efter ett fantastiskt fint passningsspel fick Petter Björling tillslut bollen och kunde punktera matchen till 7-0.

-Matchen var ju i princip slut efter 60 minuter när vi gjorde 7-0. Vi är helnöjda med matchen men det är en match kvar.

Men innan domaren blåste av hann David sätta sitt tredje för kvällen och Edsbyn fick sitt första spelmål på 167 minuter och avslutade med ett hörnmål.

Med en övertygande 8-2 vinst i bagaget är det inga problem att sätta sig på bussen på onsdag upp till Edsbyn. All press ligger på Hälsingelaget och de har en del att fundera på för att få Villa på fall.

Gabriella Fernhag


 

Målskyttar:

1-0 Martin Karlsson 7
2-0 Martin Johansson (Johan Esplund) 11
3-0 Martin Karlsson (Tim Persson) 26
4-0 David Karlsson (Martin Karlsson) 45
—–HALVTID—–
5-0 David Karlsson (Petter Björling) 48
6-0 Martin Johansson (Felix Pherson) 54
7-0 Petter Björling (Tim Persson) 58
8-0 David Karlsson (Felix Pherson) 75
8-1 Joakim Svensk (Oscar Wikblad) 77

Hörnor:
Villa Lidköping: 9
Edsbyns IF: 4

Utvisningar:
Villa Lidköping: 1×10
Edsbyns IF: 1×10

Laguppställning:

Målvakt:

Jesper Thimfors

Försvarare:
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Ludvig Johansson
Felix Pherson

Mittfältare:
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Johan Esplund

Anfallare:
Joel Broberg (Jr)
David Karlsson

Avbytare:
Tobias Backman
Tim Persson
William Arvidsson (Jr)
Christoffer Norin
Jon Karlsson (Rmv)
______________________________________

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln