J20: David Karlgren fortsätter som huvudtränare!

Karlgren klar för fortsättning i Villas J20: ”Är stolt över förnyat förtroende”

Villa Lidköpings J20 är mitt inne i slutspelet och ikväll avgörs kvartsfinalserien mot Edsbyn på hemmaplan – klart är nu att huvudansvaret fortsätter ligga i David Karlgrens händer även nästa säsong.

– Är stolt över att Villa Lidköping BK ger mig förnyat förtroende att vara huvudtränare för J20 även nästa säsong. Klubben har ett projekt, 16 till A-lag, som fortsätter att få fram unga talanger. Inför varje säsong ses det över, läggs till och tas bort innehåll för att fortsätta ge ännu bättre förutsättningar för våra ungdomar. Att få vara en del av detta är oerhört inspirerande och något jag brinner för, säger Karlgren.

David har varit aktiv som spelare i Villa (över 100 A-lagsmatcher). Han tog på sig ansvaret som tränare för Villa Lidköpings J20 inför säsongen 2016/17. Nu har han snart avverkat sin andra säsong och kommer även att träna laget under säsong 2018/19.

– Jag känner att jag utvecklats för varje säsong som tränare för J20 och lär mig varje vecka. Man blir aldrig fullärd och man hamnar i olika situationer varje vecka som ger erfarenhet och lärdom.

Årets upplaga av J20 har bestått av 30 olika spelare, födda -02 till -98. Fem av spelarna tog en plats i P19-landslaget.

– Ja det har varit hög spelaromsättning. Sedan har 10 killar tränat, och några spelat, med LAIK i Bandyallsvenskan samt även med Villas Herrlag. Det tycker jag säger en hel del om hur klubbens arbete på ungdomssidan ger resultat, säger Karlgren.

 

Klubben glada över Davids fortsättning

– Det känns bra att vi kan ha kontinuitet på just ledarsidan, vi har haft förmånen att få behålla David under en längre tid, nästa säsong blir hans tredje som ansvarig J20-tränare. David gör ett fantastiskt arbete med alla våra juniorspelare och står bakom föreningens synsätt på hur vi ska fostra bandyspelare, säger föreningsutvecklare, Viktor Bergkvist.

– Med Davids stora engagemang och lyhördhet så finns alla förutsättningar för en fortsatt framgångsrik juniorverksamhet. Utöver ansvarsrollen i J20 så kommer även David ha ansvaret att säkerhetsställa så att vårt P18 och J20 följer vår blåa tråd och spelar på ett liknande sätt, säger han.

Hur lång årets säsong blir återstår att se, ikväll avgörs allt. Villa Lidköping måste vinna och det med ett par mål, för att gå till semifinal.

Matchen startar 19.15 i Sparbanken Lidköping Arena  – FRI ENTRÉ.

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln