Herr: inför semifinal 3 mot Edsbyn!

Villa laddar för den första matchbollen på bortaplan: ”Det är det psykologiska spelet”

Villa har hittat slutspelsformen och skaffat sig ett fint utgångsläge för att ta sig till bandyfinalen – på onsdagskvällen avgörs semifinal 3:5.

– Det är så många som är bra just nu, fantastiska bandyspelare. När man får spela med dom så är det väldigt enkelt att åka och pilla lite med bollen, säger en ödmjuk Jesper Eriksson innan dagens träning.

Villa Lidköping visade upp en fantastisk bandy, hemma i Lidköping, i lördags. Den första halvleken var bland det bästa som Villapubliken fått se på länge, om inte någonsin.

– Så är det väl, när man är inne i det så är det svårt att avgöra det. Villa har gjort många bra matcher här inne men denna var felfri och många var riktigt bra, det talar för att det var den bästa matchen någonsin, säger Eriksson.

Med tanke på att Villa vann den första semifinalen på bortaplan så försvann hälsingelagets hemmaplansfördel. Segern i lördags betydde 2-0 i matcher, men laget är tydliga med att det är just bara 2-0, inget annat.

– Klart att vi har skaffat oss ett bra läge, men alla vet att Edsbyn har 10 SM-guld. Dom har varit med om det här förut, dom har väl sett bilder från tidigare och tror på sitt. Men det gör vi också, säger Jesper.

Villa tränade lite lätt efter lunch på tisdagen och åker till Västerås för övernattning i eftermiddag (tisdag). Bussen går vidare till Edsbyn på onsdag förmiddag och matchen startar 19.00 i Svenska Fönster Arena.

 


 

Inbördes möten:

2018. Villa Lidköping – Edsbyns IF (8-2).
2018. Edsbyns IF – Villa Lidköping (1-3).
2018. Edsbyns IF – Villa Lidköping (4-0).
2017. Villa Lidköping – Edsbyns IF (3-1).
2017. Edsbyns IF – Villa Lidköping (6-5).
 

Matchfakta:

Match: Semifinal 3
Lag: Edsbyns IF – Villa Lidköping BK
Var: Svenska Fönster Arena
Tid: 19.00
DirektsändningBANDYPLAY >>
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>

Villa Lidköpings laguppställning:
Presenteras senare.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln