P16: semifinalseger i Motala – nu väntar final!

P16 laddar för final i Örebro efter semifinalseger i Motala: ”Det kändes som att det var på söndagen att det skulle avgöras”

Serieseger, tre raka segrar i semifinalspelet och nu väntar final i P16 Kakservice – en fin säsong avrundas mot Tillberga på lördag.

– Vi hade en riktigt kul helg i Motala, bra matcher rakt igenom. Serien har varit lite ojämn och ryckig så det kändes som att det var en väldigt bra helg för hela gruppen, säger Daniel Behlander, tränare för laget.

Villa Lidköping startade helgen mot Motala, efter en jämn första halvlek så drog Villa Lidköping ifrån och vann med 4-1.

– Vi hade det lite knackigt mot Motala i den första matchen. Sedan så stod vi ju och kollade på Spånga när de spelade mot Edsbyn, vi blev lite oroliga för de visade upp bra bandy trots att de förlorade. Även Edsbyn visade att de skulle bli starka. Då förstod vi att det skulle avgöras på söndagen, säger Behlander.

Men Villa Lidköping visade sig vara starka även mot Spånga och vann den matchen med 5-2 efter två sena mål av Alfred Wallroth och Tobias Augustsson.

Sista matchen spelades på söndagen mot Edsbyn, en helt avgörande match – final i Örebro stod på spel.

Matchen startade med att Tobias Augustsson klev igenom och fixade en straff, som Linus Hagman dunkade in. Tio minuter senare var Isak Fredén framme och ökade på ledningen.

– Det var en bra match, vi började riktigt bra med hög fart och många passningar. Vi hade ju 2-0 i paus och då kände vi att det kunde gå vägen.

Direkt i den andra halvleken kom reduceringsmålet från Edsbyn, efter en hörnvariant.

– Ja, den måste vi berömma, vilken fantastisk variant dom gör. Inslaget går hela vägen till deras sista skytt som väggar tillbaka till en spelare som kommer i fart och avslutar i mål, fanns inte så mycket för oss att göra åt det, säger Daniel.

Edsbyns valde givetvis att sätta allt framåt och klev upp högt. Trots pressen så var det Villa Lidköping som gjorde matchens fjärde mål, Linus Hagman målskytt och Villa var nära finalen.

– När vi gjorde 3-1 så var det bara att täta till hemåt. Dom startade med lyft in mot vårt straffområde men vi redde ut det bra i försvaret. Klart att dom skapade någon chans sådär men ingen jättefarlig.

Matchen slutade 3-1 och Villa Lidköping kan nu ladda för final mot Tillberga på lördag, i Örebro.

– Hela laget gör en jättebra helg. Det är ju egentligen tre lag som blivit ett. Villas P16 med killar som kommit upp från P14, tillsammans med spelare som kommit till oss från Lidköpings AIK.

 

Tillberga väntar i finalen

Västeråsklubben vann sin P16 Kakservice Östra och gjorde, likt Villa, en felfri insats i semifinalspelet. Tre raka segrar betydde givetvis finalavancemang.

– Tillberga har ju bland annat Kasper Sandgren som spelat i Tillbergas A-lag. Det kommer gå fort men som lag är vi starka och jämna just nu. Vi har många fina spetsspelare så det kommer bli en spännande fight, menar Behlander.

Det finns många spelare att se upp med i Tillberga. Lagets målspruta heter Edvin Porswald, han har producerat 61 mål på 12 seriematcher och totalt 76 poäng. Lägg då även till 12 mål på 3 matcher i semifinalspelet.

 

Positivt för utvecklingen med längre säsong

– Förra året när serien tog slut så var det i februari och nu är vi inne i mars. Jag tror det är viktigt för framtiden att säsongen blir längre, så det finns flera positiva saker med att vi får spela säsongens sista match i finalen, säger Daniel och samtidigt berömmer sitt lag.

– Åldersgruppen 02–03 är riktigt bra, det finns många talanger och alla är träningsvilliga. Vi har ökat träningsdosen rejält den här säsongen och kört mycket fys vid sidan om isen. Det såg vi i helgen, vi gick inte på knäna när det blev som tuffast – framtiden ser ljus ut, avslutar han.

Vi önskar nu laget stort lycka till i finalen, matchstart 17.00 i Behrn Arena på lördag.

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln