Villa Lidköping gör ändringar i herrtruppen!

Villa Lidköping går skilda vägar med Mikael Borstner och Axel Ekholm

Klubben kommer att göra lite ändringar i truppen inför säsongen 2018/19 och en av ändringarna är att Mikael Borstner och Axel Ekholm inte kommer vara kvar i Villa Lidköping.

Axel Ekholm kom till Villa för två säsonger sedan och är en talang som klubben trodde skulle få sitt genombrott den här säsongen. En sjukdom satte tyvärr käppar i hjulet för Axel och nu har klubben och Axel kommit överens om att gå skilda vägar.

– Axel är en fantastisk talang och vi tror att han har en väldigt stor potential, tyvärr så spolierades hans säsong av körtelfeber. Han var den som var tänkt som forwardspar, tillsammans med David Karlsson, men som sagt så blev han sjuk och var borta fram till jul. Efter det så var han med lite från och till, samtidigt som Joel Broberg och Christoffer Norin har tagit för sig på ett bra sätt och lämnade en fin säsong bakom sig. Vi ser väl att vi har svårt att ge honom den speltiden som han behöver för att fortsätta utvecklas, säger Villas klubbchef, Jonas ”Sparris” Johansson och fortsätter.

– Vi vill ha fortsatt bra relation med Axel och vi hoppas att någon annan klubb kan ge han den utvecklingen han behöver. Vi hoppas att det kanske inte är sista gången Axel spelar i Villa, att vi kanske kan korsa samma vägar igen, i framtiden. Vi har respekt för varandra och går skilda vägar som vänner.

 

Mikael Borstner var en av klubbens senaste rekrytering och har hela säsongen pendlat från Karlstad. Mikael och klubben är nu överens om att inte fortsätta tillsammans och Villa Lidköping vill nästa säsong ha en ledarstab som alltid är på plats i Lidköping.

– Vi vill vara tydliga med att vi tycker att ”Micke” har gjort ett jättebra jobb. Nu är vi i ett läge där vi vill ha en ledarstab som är på plats vid varje träning. I sju års tid har vi haft någon i ledarstaben som har pendlat. Det finns inget ont att säga om Mikael och han har som sagt gjort ett jättebra jobb, varit omtyckt bland ledare, spelare, funktionärer och publik. Det har varit en fin bekantskap och förmodligen har vi en relation som kommer vara mellan Mikael och Villa i många år framöver, säger Jonas.

Villa Lidköping riktar ett stort tack och lycka till i fortsättning.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln