FAB6341

Seriesuveränen på besök – damlaget tar emot Västerås ikväll

Villa Lidköping vill förstöra Västerås firande – seriesuveränen på besök ikväll: ”Vi ska göra allt vi kan för att stoppa dom”

I onsdags blev det förlust mot AIK. Ikväll kan damlaget studsa tillbaka med då krävs en toppinsats. På besök är Västerås, ett Västerås som kan säkra seriesegern redan ikväll.

– Dom har visat att dom är ett snäpp bättre än alla lag i serien. Dom leder serien med nästan dubbelt så många poäng som tvåan och dom har gjort det bra, säger Matilda Svenler inför matchen mot tabellettan och fortsätter:

– Det är klart vi vill förstöra deras firande här hemma ikväll.

Villa Lidköping hade det struligt mot AIK i onsdags. Ett energifattigt Villa tog inte riktigt vara på sina chanser och kunde inte vinna matchen mot Solnalaget.

Ikväll finns alltså chans att studsa tillbaka men då krävs det att man höjer sig ett par nivåer. Västerås är seriens bästa lag och favoriter till SM-guldet i mars.

– Idag gäller det att steppa upp oss på alla positioner och gör det bättre, både i bolltempot och skridskoåkningen. Vi hade en bra träning igår så vi känns fruktansvärt laddade och vill studsa tillbaka kväll, säger Svenler.

Vad är Västerås styrkor?

– Kontringsspelet och att dom har fruktansvärt bra målskyttar. Dom spelar egentligen på ganska få spelare med dom få spelarna är väldig bra. Det gäller att ligga tight på dom spelarna.

Matilda Plan och Malin Persson är namnet på dom två spelarna i Västerås som kanske sticker ut mest. Matilda leder skytteligan och Malin har gjort överlägset flest assist i serien.

Det är ingen hemligthet att dom är dom bästa, jag har spelat med båda i landslaget och Matilda Plan skjuter på det mesta så det gäller att vara vaken, säger damlagets målvakt, Pernilla Elardt.

Villa Lidköping kommer till matchen med fullt lag och kvällens match startar 19.30.


Senaste matcherna mellan Villa Lidköping – Västerås SK:

VSK – VLBK (6-2)
VSK – VLBK (4-0)
VSK – VLBK (5-3)
VSK – VLBK (5-1)

Matchfakta

Match: Elitserien, match 11
Lag: Villa Lidköping – Västerås SK
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 19.30
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln