FAB6314

Universiadtruppen är uttagen – Fem Villaspelare ska till Ryssland

Universiaden, eller Världsstudentspelen, är ett internationellt sportevenemang där deltagarna är universitetsstudenter. Universiaden hade premiär 1959 och organiseras av Fédération Internationale du Sport Universitaire (FISU, svenska: internationella förbundet för sport vid universitet).

Namnet ”Universiad” är en kombination av orden ”Universitet” och ”Olympiad”. Precis som vid olympiska spelen anordnas separata sommar- och vinterspel. Tävlingarna hålls vanligtvis vartannat år.

I vinter arrangeras Universiaden i bandymetropolen Krasnojarsk 1-12 mars 2019. Totalt deltar 50 nationer och 3 000 atleter tävlar i 76 grenar inom 11 idrotter.

Förutom bandy tävlas det bland annat i skidskytte, ishockey, curling, konståkning samt alpin- och längdskidåkning. Sverige representeras av totalt ca 130 idrottare och ställer upp med både ett dam- och herrlag i bandy.”

Alla matcher kommer att spelas i den nybyggda bandyhallen i Krasnojarsk och enligt uppgift är biljetterna till alla matcher redan slutsålda! Det innebär 5000 åskådare på varje match. Alla matcher kommer även att direktsändas av Eurosport.

Förbundskapten Magnus Nordin och biträdande förbundskapten Hanna Dahlström har nu tagit ut den trupp som ska representera damlandslaget.

– Efter att ha tagit ut truppen konstaterade vi att det finns spelare från samtliga elitserieföreningar med i truppen vilket är häftigt i sig. Det är ett stort äventyr som väntar spelare och ledare. Både i det korta och långa perspektivet är vårt deltagande viktigt för att utveckla den internationella dambandyn och för bandyn i stort att nå OS-status. Något som den nationella dambandyn självklart också mår bra av, säger Magnus ett pressmeddelande.

 

SPELARTRUPPEN

Minna Norrgann (Söråkers IF)
Virva Rylander (Västerås)
Frida Wiklund (Villa Lidköping BK)     
Linnea Larsson (AIK Bandy)
Kajsa Ericsson (AIK Bandy)
Erica Persson (Söråkers IF)
Ida Friman (Villa Lidköping BK)   
Julia Norrman (AIK Bandy)
Agnes Ögren (Villa Lidköping BK)
Sanna Gustafsson (Skutskärs IF)
Matilda Öhman (Sandvikens AIK)
Matilda Svenler (Villa Lidköping BK)   
Emma Nilsson (Skirö AIK)
Gabriella Aronsson (Västerås SK)
Ebba Fridlund (Skutskärs IF)
Rut-Lina Berner (Villa Lidköpnig BK) 

RESERVER:

Ellen Spång (Tranås BoIS)
Clara Ringmar (Uppsala BoIS)
Tilda Jonsson (Sandvikens AIK)   
Erica Jonsson (KS Bandy)
Malin Persson (Västerås SK)
Ida Sundell (Uppsala BoIS)

LEDARE: 

Magnus Nordin (Förbundskapten)
Hanna Dahlström (Btr förbundskapten)
Jonny Johansson (Material och slip)
Kenth Forseth (Rehab)
Örjan Stål (Team manager)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln