twitter vid seger

Herrlaget nära semifinal – 2-0 i matcher efter ny seger mot IFK Motala

Herrlaget vann rond två – fin arbetsinsats i Motala: ”Man får otroligt med energi”

Villa Lidköping startade kvartsfinalen på bästa sätt och man förvaltade det även ikväll. Laget besegrade IFK Motala på bortaplan med 5-1 efter en fin arbetarinsats.

– Det blev en lite annorlunda match men jag tycker vi gör en bra bortamatch. Det är lite svårt att säga så mycket om den här matchen faktiskt, det blir ganska konstiga situationer, säger Petter Björling efter matchen.

Villa Lidköping fick en fin start på matchen. Martin Karlsson satte 1-0 efter ett fint solonummer i matchminut 11. IFK Motala kvitterade dock, på en straff, tio minuter senare – men sedan var det Villa för det mesta.

Johan Löfstedt vann bollen på mittplan, tog ett par skär och dunkade in bollen till 2-1 och Joakim Andersson skickade upp en hörna i nättaket till 3-1, precis innan paus.

– Vi var nöjda efter den första halvleken. Vi sa innan matchen att vi skulle komma in i paus och vara nöjda, vilket vi var. Dom skapade inte jättemycket på oss, säger Petter.

En bra start på matchen och även en bra start i den andra halvleken när Martin Johansson satte 4-1 på en vänsterhörna. Tufft såklart för Motala som inte gick in i den andra halvleken med energi.

Villa Lidköping agerade mycket stabilt i den andra halvleken och man såg att laget var trygga med sin tremålsledning. Skyttekungen David Karlsson fick sätta pricken över i:et när han satte 5-1 i matchminut 86, på passning från Martin Karlsson.

Vad tar ni med er till matchen på tisdag?

– Framförallt det fantastiska jobbet vi tar för varandra i dessa två matcher. Titta på en kille som Joel Broberg, man får så mycket energi när man ser honom jobba över hela banan. Det är fantastiskt, man ryser lite när man ser honom, berömmer Petter.

Med två raka kvartsfinalsegrar så har Villa nu skaffat sig tre matchbollar, på tisdag kan laget bli klart för semifinal, hemma i Sparbanken Lidköping Arena.

SOR7091

 

Målskyttar:

0-1 Martin Karlsson (Johan Löfstedt) 12
1-1 Johan Thorsson (straff) 21
1-2 Johan Löfstedt 32
1-3 Joakim Andersson (Jesper Eriksson) 38
—–HALVTID—–
1-4 Martin Johansson (Jesper Eriksson) 52
1-5 David Karlsson (Martin Karlsson) 86

Hörnor:
IFK Motala: 10
Villa Lidköping: 8

Utvisningar:
IFK Motala: 5×10
Villa Lidköping: 6×10 / 1×5

Laget:
Målvakt:

Jesper Thimfors

Försvar:
Martin Johansson
Martin Andreasson
Ludvig Johansson
Petter Björling
Felix Pherson

Mittfält:
Martin Karlsson
Johan Löfstedt
Jesper Eriksson

Anfall:
David Karlsson
Joakim Andersson

Avbytare:
Johan Esplund
Tim Persson
Sune Gustafsson (Jr)
Joel Broberg (Jr)
Jon Karlsson (RMV)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln