48423774 2347845228623400 3465588538249052160 o

P18: dags för den andra åttondelsfinalen – seger är ett måste för kvartsfinalspel

Åttondelsfinalerna är igång för P18 – mycket talar för att kvartsfinalplatsen säkras på lördag: ” Med rätt inställning ska vi vinna med ett par bollar.”

Villa Lidköpings P18 vann serien på ett övertygande sätt, laget förlorade inte en enda match. I den första åttondelsfinalen kom den första förlusten för säsongen men den kom med 12 spelare på frånvarolistan.

Det är framförallt kul att slutspelet har dragit igång.  Nu sitter man mest och hoppas att vädret ska bli okej i och med att matchen spelas ute. Vi åkte på säsongens första förlust borta i Rättvik, så vi är revanschsugna, säger Christoffer Abrahamsson, tränare i laget, inför matchen.

Matchen i Rättvik slutade med förlust 7-8 men det förväntas bli en helt annan matchbild nu när Villa Lidköping har tillbaka 12 spelare.

Matcherna spelas enligt ”UEFA-modellen” och laget med flest mål efter 180 minuter, går vidare till kvartsfinalerna.

Hur annorlunda kommer matchbilden bli?

– Ja, vi saknade tolv spelare, så det är klart att det blir skillnad, säger Christoffer och fortsätter:

– Ta bort så många spelare från något annat lag och det finns inte mycket kvar, så killarna som spelade i Rättvik ska ändå ha kredd, att vi fick med oss ett gångbart resultat – det visar att vi har fin bredd.

Villa Lidköping vann den södra serien och Rättvik blev 8a i den norra – så pressen ligger givetvis på Villa.

– Med rätt inställning ska vi vinna med ett par bollar, menar Christoffer.

Vad har ni pratat om inför fortsättningen?

– Vi har ett jättebra lag och har gjort en fin säsong hittills, så det är bara att hoppas vi kan bibehålla det fina spelet och arbetskapaciteten hela säsongen ut. Men vi har många killar som även spelar med J20, så det är en tuff period för killarna nu med dubbla slutspel och matcher nästan varje dag. Så det är många saker som kan spela in hur säsongen slutar.

Har ni något mål?

– Vi vann Svenska Cupen och även den södra serien, så vi kan inte ha någon annan målsättning än att gå hela vägen. Men det finns många bra lag – framförallt Edsbyn och Ljusdal från den norra serien.

Åttondelsfinal nummer 2 spelas imorgon (lördag), klockan 13.00 på Isstadion – fri entré.

 


 

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln