SOR8569

Dubbla semifinalmål mot Edsbyn – nu är William Arvidsson klar för ytterligare en säsong

”Det finns ingen bättre skola att gå i än Villa”

Först Sune Gustafsson och Victor Petersson, nu står det även klart att William Arvidsson fortsätter i Villa Lidköping nästa säsong.

– Det känns otroligt kul att klubben vill ha kvar mig. Jag ser fram emot nästa säsong något enormt just nu, säger William.

William är en av alla duktiga talanger som vandrat från Villa Lidköpings bandyskola, hela vägen till A-laget.

Förra säsongen spelade han med Villa Lidköpings J20, Lidköpings AIK i Allsvenskan samt IFK Motala (utlånad). Men han avslutade säsongen med Villas herrlag.

– Även om jag spelade i flera olika lag så tycker jag att min utveckling har stegrat mycket under säsongen. Det kändes riktigt bra i slutet av säsongen.

Ja, dubbla mål mot Edsbyn i semifinalspelet och SM-final med J20 är något som William kommer ta med sig in till kommande säsong.

– Nu ska jag jobba hårt för att ta nya steg under nästa säsong och ta några kliv till i min karriär. Enligt mig finns det ingen bättre skola att gå i än Villa Lidköping så det känns helt rätt att fortsätta här, säger William och fortsätter:

– Varje träning måste man ge allt och prestera på ett bra sätt. Tempot på träningarna är extremt högt och det gäller att vara vaken hela tiden. Sedan är det ju extra bra för min egen utveckling när man är omgiven av världsspelare, man får mycket tips och lär sig massor av att träna med dom.

Snart startar en ny säsong och med truppen som Villa Lidköping har så blir konkurrensen stenhård. William lägger dock inte så stor vikt i det utan fokuserar på att bidra med det han är bra på.

– När säsongen drar igång så kommer jag vara på plats och fortsätta bidra med det jag kan och är bra på. Det är klart att en stor utmaning för mig är väll att försöka ta en plats i laget men så länge jag gör det jag kan så får man sedan ta chansen när den kommer.

Vad blir viktigt för dig, förutom att bidra med det du är bra på?

– Att fortsätta på det spåret jag är på just nu. Ta åt mig av dom äldre och lära mig nya saker varje dag på träningarna.

Klubbchef, Jonas ”Sparris” Johansson är glad att få presentera ytterligare en pusselbit i Villa Lidköpings lagbygge:

– William är en härlig glädjespridare, han tränar alltid hårt och har en otrolig vinnarskalle. Även om det blev mycket olika lag för Williams del förra säsongen så tog han stora kliv som spelare och person. Hans matchande med IFK Motala blev väldigt positivt för honom och det känns skönt att vi tillsammans fortsätter resan i Villa Lidköping kommande säsong.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se