SOR7211

Ytterligare en pusselbit är klar – Petter Björling har förlängt med Villa Lidköping

”Att tillhöra Sveriges bästa förening har hela tiden varit målet”

Han kom till klubben under junioråldern och har sedan dess varit Villa trogen. Vi hittar Petter Björling som ytterhalv och är en viktig pusselbit i lagbygget som ska fortsätta vinna tillsammans.

– Det känns oerhört skönt att ha det klart. Är en ära att få spela i Villatröjan och när vi hittade en fortsättning tillsammans så kändes det helrätt. Att tillhöra Sveriges bästa förening har hela tiden varit målet, säger Björling.

I och med Petters kontraktsförlängning (2 år) så är nu Villa Lidköping nära att få behålla hela guldlaget. Den enda, på spelarfronten, som inte är klar ännu är David Karlsson.

– Att behålla hela laget känns riktigt bra, då jag tycker att vi fortfarande har många procent kvar att plocka av laget. Gruppen vi har är väldigt härlig och vi trivs väldigt bra ihop med varandra.

Petter kom till Villa Lidköping när han var 18 år, då var det mest se och lära. Nu har han växt fram till en ordinarie spelare och se sig själv som en mycket mer stabilare bandyspelare.

– Jag flyttade till Lidköping som 18-åring och det har varit en häftig tid man har fått vara med om. Både som spelare men även den resan klubben har gjort. Första åren var det mycket se och lära men samtidigt väldigt utvecklande då man fick träna med dem bästa hela tiden. Med åren har ansvaret vuxit och man har utvecklat sitt spel och blivit mer stabil än tidigare. Det har även varit kul att få vara med i den utvecklingen hela föreningen gjort och satsningen mot guldet, säger han.

Med en rad olika utmaningar under åren i Villa Lidköping så vill nu Petter utveckla både, delar i sitt egna spel och lagets.

– Utmaningen tycker jag blir att fortfarande hitta delar som vi som lag ska utveckla. Det gäller att vi fortsätter att vara ödmjuka mot allt och alla, vilket vi var förra säsongen. För min personliga del måste jag utveckla många delar. Oerhört tråkigt svar men sanning. En sak jag måste förbättra avsevärt, är mitt skott.

Nu väntar snart en ny säsong och för Petters del så gäller det att:

– Jag lägger på mig lite mer muskler, för att komma bra förberedd tills vi går på is.

 

Klubbchef, Jonas ”Sparris” Johansson är nöjd med att få förlänga med en spelare som han nästan ser som en egen produkt.

– Vi ser nästan Petter som en egen produkt även om han har Falu BS som moderklubb. Han kom till oss i ung ålder. Han har varit här länge och är en otrolig laglojal spelare som kan göra nytta på många olika positioner. Det senaste har han gjort det bra på halven och tagit en ordinarie plats i ett så stjärnspäckat lag som vi. Det säger en del om honom som person och spelare, säger han och fortsätter:

– Så det känns jättebra att vi har hittat formerna för en fortsättning med Petter. Han är dessutom viktigt i den aspekten att han drar igång firandet efter matchen med klacken, skrattar Jonas.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se