FAB1893

Ledarstaben intakt – vill försvara titeln

”Viktigt att vi inte är nöjda”

Det är nu klart att ledarstaben, som vann det guldet i mars, blir intakt. Johan Sixtensson, Martin Arvidsson och Tobias Backman är klara för ny säsong med klubben.

– Det är jättekul att få fortsatt förtroende och det ska bli kul att försöka försvara något som vi inte har vunnit tidigare, säger Martin Arvidsson, assisterande tränare.

I och med att de båda assisterande tränarna, Martin Arvidsson och Tobias Backman fortsätter, tillsammans med Johan Sixtensson, så får Villas herrtrupp en identisk ledarstab nästa säsong.

– Vi trivs fantastiskt bra ihop och nu blir det viktigt att vi fortsätter utvecklas tillsammans som lag. Vi vet om att vi kommer bli jagade. Förra säsongen var det vi som hade stor revanschlusta och då var det inte så svårt att få grabbarna i laget att träna hårt. Nu blir det viktigt at vi inte är nöjda, vi måste vilja vinna mer, säger Martin.

Martin har alltid haft stort intresse för att hjälpa klubbens ungdomar och har fungerat som en bra länk mellan junior- och seniorerna. Nu hoppas han att de yngre spelarna i herrlaget, tar ytterligare ett kliv nästa säsong.

– Det ska bli kul att få fortsätta vara med och utveckla våra duktiga juniorer och yngre spelare. Det är läge för dom att ta ytterligare kliv nästa säsong och vi i ledarstaben kommer alltid att göra vårt yttersta för att dom ska bli så bra som möjligt.

Martin medger att en finalförlust hade kunnat blir ett avslut. Men när istället laget tog det sista klivet och vann så har nu bara motivationen ökat.

– Jag vet inte om jag hade orkat med en finalförlust. Men att vi lyckades vinna med den här föreningen för första gången, det är helt fantastiskt. Att man som grupp sätter ett mål och lyckas fullfölja det, hela vägen. Det driver mig som person och ledare.

Vad minns du från slutsignalen?

– När domaren blåste av matchen så vet jag faktiskt inte riktigt vad som hände, det är svart för mig. Det enda jag vet det är att jag vill uppleva det en gång till, avslutar Arvidsson.

Förutom Johan Sixtensson, Martin Arvidsson och Tobias Backman, så är det även klart att Gustav Fabiansson fortsätter som fystränare.

Läs mer: så tränar herrlaget första veckan >>

FAB1898

Klubbchef, Jonas ”Sparris” Johansson är givetvis mer än nöjd med att ledarstaben blir intakt och att klubben får möjligheten att fortsätta jobba långsiktigt.

– Vi jobbar givetvis på samma sätt med ledarstaben som med spelartruppen. Vi vill alltid jobba med kontinuitet och långsiktighet. Det är viktigt att vi får jobba med det som vi påbörjade när Johan Sixtensson (huvudtränare) kom in, säger Jonas och fortsätter:

– Bandet mellan Martin (Arvidsson) och Johan (Sixtensson) har varit en viktig faktor och dom fungerar bra ihop. Sedan kom ju Tobias Backman in och har bevisade att han är en vinnare. Det kändes bra och fullt naturligt att fortsätta på samma spår efter den fina säsongen som vi haft.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln