FAB8518

Vad gör du i sommar? – Del 4 Johan Löfstedt

Johan Löfstedt laddar för nya framgångar: “Jag njuter inte längre, utan ser fram mot nya mål”

Det är snart 4 månader sedan som Johan Löfstedt och hans lagkamrater i Villa kunde höja SM-bucklan på Studenternas i Uppsala.

När jag når Johan på telefon, så här mitt i juli, sitter han i bilen, på väg från golfbanan Hills i Göteborg till Vetlanda.

– Du är på väg hem till Vetlanda, säger du. Jag trodde att Lidköping är din nya hemstad.

Johan dröjer lite med svaret. Sedan säger han:

– Du förstår, jag har vuxit upp Vetlanda, har hela min släkt där och dessutom sommarstugan där. Men Lidköping, som är en fantastisk stad är min andra hemstad. Ett härligt centrum, nära vattnet och väldigt vackert. Min sambo och jag hade höga förväntningar på Lidköping som verkligen har infriats.

Nu trivs således såväl Johan som hans sambo och parets 2 barn alldeles utmärkt. En av anledningarna till att han den gångna säsongen valde Villa, var just att hans sambo fick ett eget jobb i Lidköping.

FAB8781

Ser fram emot nya framgångar

Hur har då Johan Löfstedt upplevt tiden efter SM-triumfen. Är det fortfarande en dans på rosor och lycka som präglar hans vardag?

– Det la sig efter några veckor. Jag njuter inte längre, utan ser fram mot nya mål och vi har faktiskt tränat sedan i maj. Nu har vi 5 veckors semester, men den innefattar individuell träning och det tror jag inte någon av spelarna i truppen fuskar med.

När han har ledigt ägnar han tiden åt familjen och golf. Johan Löfstedt är en oerhört duktig amatörgolfare, förmodligen den bäste av Villas spelare.

– Jo, det blir mycket med familjen men också en hel del golf. I Lidköping brukar jag gå ut med ”Espen” (Johan Esplund) och Felix (Persson). Det blir också en del golfresor med kompisar. Dessutom har vi sommarstuga i Vetlanda, vid en sjö. Där är det skönt att koppla av.

Är det bara familjen golf och bandy som fyller Johans vardag och helgdag, eller finns det något mer?

– Jodå, jag jobbar som säljare på en 50–procentig tjänst och det är skönt att ha ha ett jobb vid sidan om allt annat.

Johan Löfstedt, hans sambo, som jobbar som ekonomiassistent på ett bilföretag i Lidköping och parets 2 döttrar 6 respektive 3 år, trivs således alldeles utmärkt i Lidköping efter Johans första säsong med Villa. De bor i en lägenhet mitt i Lidköping, men har börjat snegla på annat boende.

– Ja, vi tittar lite efter ett eget hus och hoppas hitta något bra som passar.

Kanske är det ett tecken på att de stannar kvar efter kontraktstiden i staden, där Johan Löfstedt och hans lagkamrater lyckades ro hem Villas första SM-guld.

FAB8531


Text: Anders Söderström

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se