FAB9826

Damlaget får nytt motstånd i vinter – Uppsala klart för Elitserien

Nytt lag i damelitserien kommande säsong – Uppsala BoIS är klart för spel i landets högsta liga

Efter att beskedet om att Söråkers IF drar sig ur spel i Elitserien Dam har Svenska Bandyförbundet arbetat med att lösa vakansen. Något man nu lyckats med.

Frågan om den vakanta platsen gick till Uppsala BoIS. Laget, som vann samtliga matcher i Allsvenskan Norra i vintras, förlorade kvalet mot KS Bandy i mars, men när nu möjligheten att spela i Elitserien säsongen 2019-2020 kommer igen så väljer klubben att ta chansen.

– Vi är en förening där alla ska få spela och utvecklas. Under förra säsongen visade vi att vi har många spelare som visar en hög spelmässig klass, säger föreningens ordförande Agnes Ortman, som själv var med och spelade forward den gångna säsongen.

– Detta blir en spännande utmaning för hela föreningen och vi hoppas att vi kan få vara med och bidra till att fortsätta etablera Uppsala som bandystad.

Även från Svenska Bandyförbundets sida är man nöjda med det faktum att Elitserien Dam åter är fulltalig och välkomnar Uppsala BoIS upp i den högsta serien.

– Det är oerhört positivt att Uppsala BoIS antar denna utmaning och att de så snabbt kom fram till beslut att ta den vakanta platsen i Elitserien, Uppsala BoIS kommer spela enligt avhoppande Söråkers spelprogram med några smärre justeringar, säger tävlingsenhetens Micke Eriksson.

Damelitserien i sin helhet: Villa Lidköping BK, AIK Bandy, Sandvikens AIK, Skirö AIK, Skutskärs IF, KS Bandy, Västerås SK och Uppsala BoIS.

Läs mer: se hela damlagets spelschema här >>


*********************************************************************************************************************************************************

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln