sdfasfasfasfasfasfasf

Han cyklar från Uppsala till Lidköping för att fira det historiska SM-guldet

Arne fick cykla hem från Söderstadion efter finalförlusten 1983 – gör det igen från Uppsala: ”Idiotiskt att cykla när man förlorar”

Året är 1983, Arne Brodendahl är påväg upp till Söderstadion för att se Villa spela klubbens andra SM-final. Den här gången mot Boltic. En match som Arne var övertygad om att sitt älskade Villa skulle vinna.

– Jag var helt säker att vi skulle vinna så jag sa det till mina vänner att om vi inte vinner så kommer jag cykla hem från Söderstadion till Isstadion i Lidköping.

Även om det var nära vinst så blev det tyvärr en cykeltur för Arne det året. Villa förlorade efter förlängning och det var bara att hålla sitt löfte.

– Jag hade på mig massa Villakläder och det var jättetrevligt men när jag cyklade hem så tänkte jag att det är ju idiotiskt att cykla när man förlorar, jag ska ju göra det när dom vinner. Så efter det så sa jag att när Villa vinner SM-guld så ska jag cykla hem.

Vi den här tiden var Arne övertygad om att klubben skulle vinna ganska snart och inte att han skulle få vänta 36 år på sin andra cykeltur.

– Jag har siktat på att få cykla i många år nu, man har känt sedan 10 år tillbaka att Villa har varit nära så man har varit medveten om att det kanske skulle bli dags att cykla.

Den 23 mars 2019 blev det äntligen klart. Villa Lidköping blev svenska mästare för första gången i klubbens historia och Arne ska ”äntligen” få cykla sina dryga 34 mil.

– Det blir en härlig utmaning, det gäller att inte gå ut för hårt. Jag siktar på att vara i Lidköping vid fredag lunch.

Arne startar i Uppsala vid Studenternas på onsdagsmorgonen, cyklar ner till Köping för en övernattning och sedan vidare till Gullspång. Den sista sträckan mot Lidköping sker på fredagsmorgonen och han räknar att vara hemma vid lunchtid på fredag.

– Jag vill cykla genom orter som Villa har anknytning till, där av Köping och Gullspång.

arne berhendal

Följ Arnes resa

Du kan följa Arnes resa via våra sociala medier där det kommer dyka upp lite bilder under cykelfärden. Han kommer även att samla in pengar till MOD (Mer Organdonation) som är det välgörenhetsprojektet som Villa Lidköping stöttar den här säsongen.

Mer information om det kommer löpande på www.vlbk.se och sociala medier.

*********************************************************************************************************************************************************

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se