villa logo Pantone png

Andra sommarbandyveckan är igång – välbesökt av vårt grannland

Andra veckan av Sommarbandyskolan är igång: ”Mycket norrmän på plats”

Den första lägerveckan är avklarad och efter en vilodag så startade den andra lägerveckan i lördags. Under vecka 31 var det drygt 150 barn och ungdomar som startade igång en ny bandysäsong men även träffade nya kompisar och besökte Skandinaviens största vattenpark.

– Det har varit en riktigt bra vecka med nöjda deltagare, det har varit många träningspass så det var trötta deltagare som avslutade den första veckan. Vi har även, för andra året irad, varit hos vår guldpartner Skara Sommarland. Barnen verkade jättenöjda när de lämnade oss så vi hoppas att vi får se dom nästa sommar igen, säger Sofia Hauge, ansvarig för lägret.

Den andra sommarbandyveckan består också av drygt 150 barn & ungdomar, men skillnaden är att det är väldigt många besökare från Norge.

– Av de 150 deltagarna den här veckan så är 113 av dem från Norge, det är kul att vi får besök av våra grannländer och den här veckan har alltid varit populär bland norrmännen. Den första lägerveckan brukar det alltid vara lite mer finnländare, säger Sofia.

Lägret pågår under två veckor och varje vecka avslutas med internmatcher. Nyheten förra säsongen var en åktur till Skara Sommarland, en mycket uppskattad resa som alltså fortlöper även den här sommaren.

DSC 0873

– Vi jobbar alltid hårt för att utveckla våra arrangemang och att vi fick möjlighet att ta med deltagarna till Skara Sommarland, har verkligen varit uppskattat. Vi vill även att alla ska trivas hos oss och jobbar därför stenhårt med att grupperna ska fungera bra tillsammans med våra fantastiska ledare som alltid ställer upp, säger Jonas ”Sparris” Johansson, klubbchef.

Nu väntar alltså en vecka med isträning, barmarksträning, föreläsningar och olika aktiviteter, allt för att få en kanonstart på en ny bandysäsong. Bara möjligheten att få spela bandy mitt i sommaren ger en stor fördel när sedan säsongen startar på riktigt för ungdomarna i klubblagen.

s3

Följ lägret på sociala medier

Du kan alltid följa lägret på våra sociala medier, där hittar du bilder och videos från vad som händer i och kring Sparbanken Lidköping Arena.

Instagram >>
Twitter >>
Facebook >>
Snapchat (vlbk_officiella)

Har du bilder från lägret? Lägg upp din bild på sociala medier och tagga med #VLBKSOMMARBANDY19

*********************************************************************************************************************************************************

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se