FAB5090

Svenska Cupen: Damlaget förlust trots fin insats mot svenska mästarna

Damlaget med stark insats när svenska mästarna var på besök: ”Vi är verkligen på väg mot något riktigt bra här”

Villa Lidköpings damlag var inför dagens gruppfinal mot Västerås, redan klart för slutspel i Svenska Cupen. Matchen den blev så jämn som en gruppfinal ska vara men tyvärr blev det förlust med 2-3.

– Det var en riktigt bra bandymatch med två lag som ville spela bandy. Helt enkelt en välspelad match, säger Christer Andersson efter matchen.

Matchen stod länge och vägde. Västerås var dock hela tiden i ledningen men Villa Lidköping skapade väldigt många fina och bra målchanser.

– Vi får inte in bollen idag. Vi har flera bra lägen som deras målvakt räddar och även en straff. Det har man inte råd att missa mot svenska mästarna.

Västerås satte 1-0 direkt efter 5 minuter och 2-0 efter 18. Hemmalaget fick göra sitt första mål efter 21 minuter när Lisa Östman satte 2-1, som också blev halvtidsresultatet.

I den andra halvleken skulle det ta 47 minuter innan det första målet kom, Västerås Bella Aronsson satte 3-1 till Västerås. Agnes Ögren satte lite spänning i matchen direkt efter när hon på passning från Tilda Ström satte 3-2.

Matchen slutade 3-2 och nu väntar slutspel i Västerås nästa helg. Semifinalen kommer att spelas mot Skutskär.

– Vi är nöjda med den här insatsen. Vi är verkligen på väg mot något riktigt bra här. Man känner att vi tagit in på Västerås, säger Christer.

Slutspelet i Svenska Cupen avgörs i Västerås, 19-20 oktober.

FAB5208


Målskyttar:

0-1 Matilda Eklund 6
0-2 Charlotte Selbekk (Virva Rylander) 18
1-2 Lisa Östman (Annie Berner) 22
—–HALVTID—–
1-3 Bella Aronsson 93
2-3 Agnes Ögren 94

Hörnor:
Villa Lidköping: 4
Västerås: 11

Utvisningar:
Villa Lidköping: 2×10
Västerås SK: 3×10


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se