6225543A E22D 46AE 9926 50ECFF7423F4

Herrlaget ställs mot Hammarby på onsdagskvällen

Villaprodukten axlar världsstjärnans liberoplats – imorgon kommer Hammarby på besök: ”Vi är samspelta och vet hur vi ska spela tillsammans”

Premiären är avklarad och seriespelet fortsätter mot Stockholmslaget, Hammarby Bandy. På onsdagskvällen är det dags för omgång 2 i Sparbanken Lidköping Arena.

– Alltid kul att möte Hammarby. Det kommer bli en tight och tuff match. Hammarby är ett bolltryggt lag så det gäller att vi har tålamod i vårt spel, säger Ludvig Johansson som får axla landslagsstjärnan och försvarskollegan, Martin Johanssons liberoposition.

Hur är det att kliva ner ett snäpp?

– Det är inga större konstigheter, jag har spelat mycket libero innan och vi är samspelta i försvarslinjen så vi vet hur vi ska spela tillsammans oavsett vart vi spelar. Det är en stor trygghet vi har.

Hammarby kommer till Lidköping med en stabil seger mot nykomlingen, Åby/Tjureda på Zinkensdamm. Senast Villa Lidköping ställdes mot Hammarby i seriespel så blev det en rejäl överkörning.

Senaste inbördes i Lidköping (Elitserien):

Villa Lidköping – Hammarby: 13-3 (2019)
Villa Lidköping – Hammarby: 4-2 (2017)
Villa Lidköping – Hammarby: 10-4 (2016)
Villa Lidköping – Hammarby: 2-5 (2015)
Villa Lidköping – Hammarby: 9-4 (2015)

– Som jag nämnde så är Hammarby väldigt bolltrygga och har fått in några spännande nyförvärv i bland annat Simon Folkesson som är tung att möta. Vi kommer att fokusera på tålamodet och noggrannheten i allt vi gör, säger Ludvig.

SOR2917

Motståndet

Hammarby kommer till Lidköping med en seger i premiären. Under försäsongen har det varit upp och ner. I Svenska Cupen stod man för två kryss och en förlust i gruppspelet. Under World Cup i Sandviken fick man åka hem med tre förluster.

Såhär säger Hammarbys David Pizzoni Elfving till klubbens hemsida inför matchen:

– Vi får försöka kopiera spelat från matchen i Svenska Cupen. Det gäller att ha ett bra försvarsspel och sylvassa kontringar.

Matchfakta 

Match: Elitserien 2019/20, omgång 2
Lag:
 Villa Lidköping – Hammarby Bandy
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 19.00
Familjematchen: LÄS MER HÄR >>
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering:
 VLBKLIVE >>
Direktsändning:
 BANDYPLAY >>
Direktsändning: RADIOSPORTEN >>

Köp din biljett till matchen här


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se