f17

Ett ungt F17 tog brons i World Cup 2019

Fjärde året i rad med medalj i World Cup för Villas F17 – trots att flera tongivande spelare lämnat laget: ”Ett ungt lag som gjorde det väldigt bra”

Efter tre raka World Cup-guld för Villas F17-tjejer så var det upp till bevis för årets F17-lag. Inför denna säsong har flera tongivande spelare lämnat laget och kvar finns en bas med Villas 15 åriga tjejer (-04). Nytillkomna spelare i laget är födda -05 och -06. Ett ungt lag med andra ord.

Turneringen startade på tuffast möjliga sätt mot rutinerade Surte BK/Kareby IS där det blev förlust med 1-6.

-Våra tjejer var tyngda av stundens allvar och gjorde en helt okej insats men mot ett lag som Surte/Kareby räckte inte det hela vägen, säger Claes Wikström, ledare i laget.

Surte/Kareby fortsatte senare gruppspelet starkt med hela 30-2 i målprotokollet.

-Det blev mycket ”pepp-talk” från oss ledare efter det. Spelarna gav fortsättningsvis allt i alla gruppspelsmatcher och efterhand hittade vi vårt spel som stundtals var lysande.

Villa Lidköping vann mot Västerås SK och IFK Motala/Tranås BoIS och slutade grupptvåa. I semifinalen väntade Skirö AIK (som senare vann World Cup).

-Tjejerna var totalfokuserade och inledde stenhårt och efter några minuter kom Freja Lööf fri med två försvarare som hon snyggt manövrerade bort för ett friläge. Siste back valde ett fullt tilltag som senare gav grovt matchstraff. Tyvärr skadades Freja i sammanstötningen och spelade inget mer under turneringen, säger Claes och fortsätter:

-Tjejerna fortsatte att kämpa hårt med god disciplin men Skirö var övermäktiga och vann med 3-0. Ingen gillar att förlora men skall man förlora så skall man göra det precis så här. Vi gav allt och ingen kände att vi kunnat göra mer, menar Claes.

I bronsmatch mot norska Ready, imponerande tjejerna och lyckades samla styrka och fokus. Med ett stabilt spel kunde Villa lämna World Cup med en betryggande seger med 4-1.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se