Sida 9

Pernilla Elardt-Östh säsong är över – ska bli mamma i maj nästa år

Villas landslagsmålvakt gjorde sin sista match mot Skutskär – väntar barn: ”Jag fällde en och annan tår efter slutsignalen”

Villa Lidköpings damlag har öppnat säsongen med fyra raka segrar och leder Elitserien efter fyra omgångar. En seger som väger tungt är den mot Skutskär, en match som också blev speciell för lagets målvaktsstjärna, Pernilla Elardt-Östh.  

-Det var blandade känslor i den matchen och jag måste erkänna att jag fällde en och annan tår efter slutsignalen. Jag hade bestämt mig för att avsluta på ett bra sätt och det sa jag till tjejerna innan matchen också. Jag är grymt stolt över det vi som lag gjorde på plan och det var viktigt för alla tjejer att se att vi verkligen är där uppe i toppen och att vi kan slå de bästa lagen, säger Pernilla som väntar barn i slutet av maj nästa år.

Hur mår du nu?

– Jag och min man är superglada och förväntansfulla. Jag har mått jättebra hittills och är väldigt tacksam över det då det tillåtit mig att i stort sett träna och leva på som vanligt. Det är såklart lite delade känslor med tanke på laget och att man missar VM, men det här är något av det häftigaste man kan vara med om i livet så vi har tur som får möjligheten.

Pernilla är och har alltid varit väldigt målmedveten. Hon berättar att hon verkligen inte känner sig klar med bandyn och siktar på att vara tillbaka nästa säsong.

– Mitt mål är absolut att vara tillbaka till nästa säsong, jag känner mig inte klar. Sedan så vet man ju givetvis inte hur kroppen kommer att må men det är i alla fall målet i nuläget.

FAB1961

Pernilla Elardt i samband med ispremiären 2019.

Pernilla kom till Villa Lidköping inför säsongen 2018/19 och såhär säger hon om sin egen och lagets utveckling sedan dess:

– Den har varit kanon och jag känner att både jag och laget utvecklats. Vi hittar varandra bättre och bättre och de yngre börjar förstå hur jäkla duktiga de är, något som är jätteviktigt inför framtiden.

Att Pernillas säsong är över ger såklart blandade känslor till truppen och föreningen. I målet får istället lagets andremålvakt, Sofie Millqvist, chansen att visa framfötterna.

– Jag antar att det är lika blandat för dem som för mig men alla har varit glada för min skull och önskat mig lycka till, de vet att de inte blir av med mig så lätt, säger Pernilla med ett leende.

Villas damlag har som sagt öppnat säsongen på bästa sätt. Laget leder serien och man visade verkligen mot Skutskär att man är ett lag att räkna med, långt in i februari/mars.

Kanske till och med på Studenternas den 21 mars?

– Det blir givetvis tufft att ta sig dit, men vi visar mot Skutskär att vi absolut är att räkna med. När det klaffar och alla tror på det vi gör så är vi farliga. Om vi tar oss till semifinal så är det bäst av tre matcher, då måste vi verkligen vara på tårna både fysiskt och psykiskt. Jag ser fram emot att följa tjejerna från sidan hela vägen, avslutar Pernilla.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln