FAB9691

Damlaget avslutar året i Sandviken

Dags för Ã¥rets sista match — damlaget siktar pÃ¥ säsongens sjunde seger: ”Det gäller att vi har seriositet i allt vi gör”

Damlaget har verkligen tagit stora kliv i rätt riktning den här säsongen. Under den första halvan har man spelat sju matcher och vunnit sex. Säsongens enda förlust så här långt kom mot svenska mästarna Västerås SK.

— Vi utvecklar oss själva som lag hela tiden. Det gäller att vi har seriositet i allt vi gör, spelar vi som vi gör just nu så tror jag att vi kan gå långt, säger Ida Friman som även skrivit på ett nytt treårskontrakt med Villa Lidköping. 

Villa Lidköping kommer till årets sista match med tolv poäng, samma poäng som serieledarna Västerås men med sämre målskillnad. Dagens match mot Sandviken kommer att bli tuff, det svartvita laget från Gästrikland har med sig en tung seger i bagaget, annandagsseger mot topptippade Skutskär.

Sandviken har efter sju matcher skrapat ihop sex poäng, gjort 26 mål och lagets toppmålskyttar heter Michelle Löfblad, Jennifer Andersson och Tova Grönoset, samtliga spelare har gjort fem mål. 

Villa Lidköping har mäktat med hela 57 mål på sju matcher. Tilda Ström och Matilda Svenler ligger i toppen av den interna skytteligan, Tilda med 19 mål och Matilda med 16.

Med två lag som kommer till dagens match med fina insatser senast så har vi en härlig match att vänta i Göransson Arena. Matchen den startar 15.00.

FAB9811

Matchfakta

Match: Elitserien, omgång 8
Lag: Sandvikens AIK — Villa Lidköping
Var: Göransson Arena
Tid: 15.00
Liverapportering: ELITRAPPORT >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln