IMG 3713

Villa Lidköping på plats när Campus presenterade ny utbildning – professionell idrottskarriär och arbetsliv

Campus Västra Skaraborg ger möjlighet till professionell idrottskarriär och arbetsliv – Villa Lidköping fanns på plats när Campus presenterade en ny utbildning som ger kandidatexamen i idrottsvetenskap: ”Det finns ett ökat intresse att utbilda sig emot idrotten”

Campus Västra Skaraborg ger tillsammans med Högskolan i Halmstad möjlighet till professionell idrottskarriär och arbetsliv. I höst kommer en fyrårig högskoleutbildning att starta i Lidköping. En utbildnings om sker parallellt med högskolan i Halmstad.

Målet är att du som är elitsatsande idrottare eller har ambitionen att verka inom idrott, behöver både ha möjlighet att träna och ha kunskaper om hur människor får ut det mesta av sin potential. Professionell idrottskarriär och arbetsliv förbereder dig för ett framtida yrkesliv samtidigt som du kan satsa helhjärtat på att lyckas med din nuvarande idrottskarriär.

Målet är att den som ansöker ska ha goda möjligheter att träna, tävla, eller coacha vid sidan av studierna. Därför har man valt att lägga tre års studier över en fyraårsperiod. Det skapar ett ännu mer flexibelt upplägg genom att spela in alla föreläsningar, så att man kan välja när du vill lyssna på en föreläsning.

Under utbildningen läser man tillsammans med aktiva och ledare från olika idrotter. Det skapar en unik lärmiljö där du utbyter värdefulla akademiska och idrottsliga erfarenheter med andra studenter.

IMG 3716

Villa Lidköpings klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson fanns på plats under presskonferensen.

-Villa Lidköping tycker att det är jättekul att det kommer en sådan här möjlighet till Lidköping. Lidköpings som kommun vill ju ligga i framkant som idrottsstad så det här bli ju en markering att vi har mer att bidra med. Inte bara många fina klubbar som jobbar med elitidrott, utan också nu alltså kunna erbjuda våra aktiva ett utbildningsprogram, säger Villas klubbdirektör, Jonas ”Sparris” Johansson och fortsätter:

-Man har sett de senaste åren att intresset för att utbilda sig mot idrotten har ökat. Det har breddats på ett helt annat sätt de senaste 10 åren så vi är jättepositiva och ser att vi har möjligheten att erbjuda våra aktiva, antingen som vi rekryterar eller redan spelar här, en möjlighet att bli kvar i Lidköping och ändå få en högskoleutbildning på plats. Det här blir spännande och jag tror det finns ett stort intresse, avslutar han.

Lyssna till alla kommentarer från Jonas ”Sparris” Johansson under Campus Västra Skaraborgs presskonferens – nedan i spelaren.Rasmus Abrahamsson

Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln