SOR2188

Tim Persson trivs i sin nya roll – här är hans tankar inför kvällens match mot Hammarby

Villa Lidköping jagar andraplatsen  – inställningen blir viktigast mot Hammarby: ”En bra inställning och att vi är stora i allt vi gör”

Fredagskväll på Zinkensdamm. En match som många längtar efter, säkerligen i samtliga Elitserielag. Nu är det Villa Lidköpings tur och det blir en match mellan två desperata lag.

Villa Lidköping vill reparera insatsen senast mot Broberg/Söderhamn som slutade med förlust. Men laget har vissa bitar som man vill ta med sig från den matchen.

– När vi har analyserat matchen så är vi nöjda med första halvlek. Då är vi i stora delar väldigt bra. Nu gäller det gäller att vi tillsammans hjälper varandra, sprider energi i allt vi gör och kanske blir lite med desperata, säger Tim Persson som börjar hitta rätt i en ny position som forward.

Hur känns det som forward?

– Min känsla är att jag bara blir bättre och bättre, jag har börjat hitta bra ytor och åkvägar i en ny position. Så min känsla är att jag bara kommer stegra i form, samtidigt så handlar det om att få förtroende också och att sedan bygga vidare på det.

Villa Lidköping och Hammarby förlorade sina omstartsmatcher av Elitserien. Hammarby spelar för slutspelsplats i en förtillfället oerhört jämn och tuff serie. Stockholmslaget har 16 poäng, vilket innebär ingenmansland. Det är två poäng upp till en plats i åttondelsfinalerna.

– Nu gäller det att vi har en bra inställning och att vi är stora i allt vi gör, både på och utanför isen. Vi vill ta andraplatsen och kommer att göra allt för att ta den samtidigt som vi ska hitta en fin form.

Kvällens match är grundseriens femte sista och Villa Lidköping jagar ett Sandviken som ligger en poäng före. Det ska dock tilläggas att lagen ställs mot varandra i Sparbanken Lidköping Arena den 14 februari i seriens näst sista omgång.

FAB9005

Senaste inbördes (Elitserien):

Villa Lidköping – Hammarby IF 5-1 (2019)
Villa Lidköping – Hammarby IF 13-3 (2019)
Hammarby IF – Villa Lidköping 2-7 (2018)
Hammarby IF – Villa Lidköping 5-5 (2018)
Villa Lidköping – Hammarby IF 4-2 (2017)

Matchfakta 

Match: Elitserien 2019/20, omgång 22
Lag:
 Hammarby IF – Villa Lidköping
Var: Zinkensdamms IP
Tid: 19.00
Liverapportering: VLBKLIVE >>
Liverapportering: NLT SPORTEN >>
Direktsändning: BANDYPLAY>>
Direktsändning: SPORTBLADET>>

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln